Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γιαβρόγλου (Υπ. Παιδείας): Μειώνονται σταδιακά οι εισακτέοι στα ΑΕΙ και ΤΕΙ από φέτος

Γιαβρόγλου (Υπ. Παιδείας): Μειώνονται σταδιακά οι εισακτέοι στα ΑΕΙ και ΤΕΙ από φέτος
Τα παιδιά δεν πρέπει να επηρεάζονται από πρωτοσέλιδα και κακοήθειες για την παιδεία που θέλει να αξιοποιήσει η αντιπολίτευση
Τη μείωση του αριθμού των εισακτέων στα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου από τα Ιωάννινα.
Όπως διευκρίνισε, την ερχόμενη Δευτέρα (3/4) θα εκδώσει σχετική υπουργική απόφαση για τη μείωση του αριθμού των εισακτέων σε ορισμένες σχολές μέτρο που θα υλοποιηθεί σταδιακά , δηλαδή οι μισοί τη φετινή χρονιά και οι υπόλοιποι την επομένη.
Ο κ. Γαβρόγλου συνέστησε σε όλους «να δουν τις μειώσεις των εισακτέων με αποδραματοποιημένο τρόπο», ενώ σημείωσε ότι στις προθέσεις του υπουργείου δεν είναι η αναστάτωση των νέων παιδιών τα οποία «δεν πρέπει να επηρεάζονται από πρωτοσέλιδα, κακοήθειες και τέτοιου είδους πράγματα που θέλει να αξιοποιήσει η αντιπολίτευση» όπως είπε χαρακτηριστικά.
Σε ερώτηση σχετικά με την εξέταση και σε 5ο μάθημα στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, ο υπουργός Παιδείας είπε πως αφορά μόνο την Ιατρική.
«Θα μπορούσε να είναι μια αρκετά σοβαρή λύση, όμως πήγαμε σε μία πιο καθαρή , μια λύση με μεγαλύτερη σαφήνεια, αυτή που σας είπα, ο λόγος που προχωράμε σε αυτή τη διόρθωση είναι για να προστατεύσουμε τα παιδιά από πρωτοσέλιδα που πρέπει να αγνοήσουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης