Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Φθηνότερα εισιτήρια έως 50% σε σχέση με την ακτοπλοΐα από την Sky Express

tags :
Φθηνότερα εισιτήρια έως 50% σε σχέση με την ακτοπλοΐα από την Sky Express
Η εταιρεία Sky Express διαθέτει το δεύτερο μεγαλύτερο δίκτυο εσωτερικού
Ψηλά βάζει τον πήχη η αεροπορική εταιρεία Sky Express τη φετινή χρονιά... 
Ο στόχος είναι να διακινήσει 500.000 επιβάτες το 2017 έναντι 170.000 το 2016.
Η αύξηση της επιβατικής κίνησης θα προέλθει από τη αύξηση κατά 80% στις προγραμματισμένες πτήσεις και την ίδια στιγμή θα ενισχύσει τα δρομολόγια της Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο προς νησιωτικούς προορισμούς, ως ανάδοχος σε αρκετές άγονες γραμμές.
Παρουσιάζοντας την αναπτυξιακή στρατηγική της εταιρείας και τα πεπραγμένα του 2016, η διευθύνουσα Σύμβουλος κ. Νίκη Καραγκουλέ – Καραγεωργίου, τόνισε πως μετά και το 2016, το οποίο χαρακτήρισε σημαντική χρονιά για την εταιρεία, αφού ανέπτυξε το δίκτυο της με νέους προορισμούς, το 2017 αναμένεται ακόμα καλύτερο.
Όπως εξήγησε για την νέα χρονιά έχουν προγραμματιστεί 14.600 πτήσεις, ήτοι750.000 προσφερόμενες θέσεις, ενώ απώτερος στόχος είναι οι επιβάτες να αγγίξουν το 1 εκατ. μέχρι το 2020.
Η εταιρεία Sky Express διαθέτει το δεύτερο μεγαλύτερο δίκτυο εσωτερικού και κατάφερε μέσα σε ένα χρόνο να διπλασιάσει την επιβατική της κίνηση ενισχύοντας και την τουριστική ανάπτυξη των προορισμών που εξυπηρετεί.
Να υπενθυμίσουμε ότι η Sky Express προσέθεσε τον τελευταίο χρόνο 18 νέους προορισμούς στο δίκτυό της, εξυπηρετώντας 9 γραμμές κατά αποκλειστικότητα.
Επιπλέον προχώρησε στην ανανέωση του στόλου της και εξασφάλισε παρουσία σε όλα τα κανάλια πώλησης. Όπως μάλιστα σημείωσε η κ. Καραγκιουλέ, η δραστηριοποίηση της Sky Express και η ανάπτυξη του ανταγωνισμού, ακόμα και στις άγονες γραμμές, είχε ως αποτέλεσμα την πολύ σημαντική μείωση των δαπανών του Δημοσίου κατά 20 εκατ. ευρώ (7-8 εκατ ευρώ μόνο από την στρατηγική της εταιρείας να μην ζητήσει επιδοτήσεις για συγκεκριμένες περιοχές) την περίοδο 2015-2016 ενώ κατάφερε να διασφαλίσει και καλύτερες και οικονομικότερες υπηρεσίες για τους επιβάτες.AdTech AdΠαράλληλα προχώρησε και στην υπογραφή συνεργασίας για πτήσεις με κοινό κωδικό (code share agreements) με τον διεθνή αερομεταφορέα Germania, για τους προορισμούς Βέρνη και Νυρεμβέργη για όλο το χρόνο, ενώ κι άλλες τέτοιες συνεργασίες κατά βάση για την Ευρώπη αναμένεται να ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.
Στα άμεσα σχέδιά της άλλωστε, όπως διευκρίνισε η κ. Καραγκιουλέ Καραγεωργίου, συμπεριλαμβάνεται και η Κύπρος, η οποία θα προστεθεί την επόμενη χειμερινή σεζόν.
Να υπενθυμίσουμε πως ο στόλος της Sky Express αποτελείται κυρίως από αεροσκάφη τύπου ATR, 48 και 70 θέσεων, τα οποία, όπως επισημαίνει η εταιρεία, είναι τα πλέον κατάλληλα για τα περιφερειακά αεροδρόμια, ενώ ταυτόχρονα είναι ιδιαίτερα φιλικά προς το περιβάλλον και τον επιβάτη, με τις δύο σειρές καθισμάτων να προσφέρουν είτε τη θέα του παραθύρου είτε την άνεση του διαδρόμου καθώς απουσιάζει η πάντα στενάχωρη μεσαία θέση.
Στους ναύλους της εταιρείας, οι οποίοι ανά περιπτώσεις αποδεικνύονται έως και 50% οικονομικότεροι από τους ακτοπλοϊκούς ναύλους, συμπεριλαμβάνεται δωρεάν αποσκευή και χειραποσκευή ενώ παρέχεται εξυπηρέτηση κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Το κοινωνικό έργο της Sky Express

Ενισχυμένες είναι και οι δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας σύμφωνα με τα όσα επεσήμανε η κ. Καραγκουλέ.
«Η Sky Express δείχνει πολύ συχνά το κοινωνικό της πρόσωπο, στηρίζοντας προσπάθειες όπως η εθελοντική αιμοδοσία και κάνοντας δωρεές όπως αυτή των απινιδωτών στα αεροδρόμια της Ικαρίας και της Καρπάθου και του ιατρικού εξοπλισμού στην Axion Hellas.
Επίσης, στο πλαίσιο της στήριξης των προορισμών που εξυπηρετεί η Sky Express, προσφέρει ειδικές εκπτώσεις στους μόνιμους κατοίκους τους, προκειμένου να τους διευκολύνει στις μετακινήσεις τους».
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε και η «νέα εικόνα» της Sky Express, η από αεροσυνοδούς της εταιρείας οι οποίες φορούσαν την νέα ειδικά σχεδιασμένη για τη Sky Express στολή.

Τα βραβεία της Sky Express

H ελληνική αεροπορική εταιρεία πρόσφατα βραβεύτηκε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ως η «Ταχύτερα Αναπτυσσόμενη Αεροπορική Εταιρεία», ενώ έχει βραβευτεί και ως η «Καλύτερη Ευρωπαϊκή Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία» από τον επίσημο ευρωπαϊκό σύνδεσμο περιφερειακών αερομεταφορέων (European Regional Airlines Association).
Επιπλέον σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία είναι η Νο.1 εταιρεία στην Ελλάδα, όσον αφορά στην έγκαιρη αναχώρηση πτήσεων.
Η εταιρεία Sky Εxpress είναι κομμάτι του υγιούς ελληνικού ομίλου Aviareps του επιχειρηματία Γιάννη Γρύλου ο οποίος δραστηριοποιείται ποικιλοτρόπως στον κλάδο του τουρισμού εδώ και χρόνια.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης