Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BBVA: Έρχεται συμφωνία Αθήνας - δανειστών στις 22/5 – Μειώθηκε το ασφάλιστρο κινδύνου για την Ελλάδα

BBVA: Έρχεται συμφωνία Αθήνας - δανειστών στις 22/5 – Μειώθηκε το ασφάλιστρο κινδύνου για την Ελλάδα
Η Ισπανική τράπεζα BBVA επισημαίνει πως η συμφωνία ήρθε έπειτα από σύγκλιση κυβέρνησης και πιστωτών στην περαιτέρω περικοπή συντάξεων από το 2019
Η κατ’ αρχήν συμφωνία μεταξύ Αθήνας και δανειστών που επιτεύχθηκε στο σημερινό (7/4/2017) Eurogroup ανοίγει το δρόμο για την οριστική συμφωνία αναφορικά με το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης στις 22 Μαΐου 2017, εκτιμά σε έκθεση της για την Ελλάδα η BBVA (Banco Bilbao Vizcaya Argentaria), δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας.
Όπως επισημαίνει, η ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης θα επιτρέψει στη χώρα την πολυπόθητη πρόσβαση στα κεφάλαια του γ’ προγράμματος διάσωσης.
Η τράπεζα επισημαίνει πως η σημερινή κατ’ αρχήν συμφωνία ήρθε έπειτα από σύγκλιση ελληνικής κυβέρνησης και πιστωτών στην περαιτέρω περικοπή συντάξεων από το 2019, κατά 1% του ΑΕΠ.
Η BBVA διαπιστώνει πως τα παραπάνω επέφεραν μείωση του ασφάλιστρου κινδύνου για την Ελλάδα.
Για την ΕΚΤ αναφέρει ότι υπερασπίζεται την τρέχουσα κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής αναφέροντας ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα όπως έχουν αναφέρει ο Praet, Draghi και Constancio.
Για το ευρώ ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι μια πιθανή νίκη της Le Pen στην Γαλλία σενάρια που ωστόσο εμφανίζει μικρές πιθανότητες επιβεβαιίωσης

Οι εκτιμήσεις της BBVA


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης