Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Θετική για τα κέρδη των αμερικανικών τραπεζών η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από τη Fed

Fitch: Θετική για τα κέρδη των αμερικανικών τραπεζών η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από τη Fed
Η Fitch θεωρεί ως πιο πιθανό σενάριο το βασικό επιτόκιο δανεισμού να διαμορφωθεί από τη Fed στο 2,5% μέχρι και το τέλος του 2018
Ευεργετική για τα κέρδη των περισσοτέρων αμερικανικών τραπεζών θα είναι η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής που έχει βάλει μπρος η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών (Federal Reserve, Fed), σύμφωνα με όσα διαπιστώνει στη σχετική της έκθεση η Fitch.
Βέβαια, ο οίκος αξιολόγησης, αφού σημειώσει πως η αύξηση των επιτοκίων δεν θα επιδράσει σε καμία περίπτωση αρνητικά για την πιστοληπτική τους ικανότητας, διευκρινίζει πως θα υπάρξουν και ορισμένες εξαιρέσεις στον παραπάνω «κανόνα», λόγω τω διαφορετικών εσωτερικών μοντέλων που εφαρμόζουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Η Fitch θεωρεί ως πιο πιθανό σενάριο το βασικό επιτόκιο δανεισμού να διαμορφωθεί από τη Fed στο 2,5% μέχρι και το τέλος του 2018, τη στιγμή που το 10ετές κρατικό ομόλογο των Η.Π.Α. θα κυμαίνεται στο 3,1%.
Σε αυτό το σημείο ο οίκος αξιολόγησης παραθέτει και την εκτίμησή του για την αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ τη διετία 2017 – 2018, στο 2,3% και 2,6% αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης