Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η μειωμένη ένταση μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ δεν αντέστρεψε το κλίμα στη Wall Street – Στο -0,33% ο S&P 500

Η μειωμένη ένταση μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ δεν αντέστρεψε το κλίμα στη Wall Street – Στο -0,33% ο S&P 500
Ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump εξέφρασε την άποψη πως ένα ισχυρό δολάριο θα βλάψει καίρια την οικονομία των Η.Π.Α....
Οι δεσμεύσεις των Vladimir Putin, Rex Tillerson και Sergey Lavrov Sergey για μείωση της έντασης μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας αποτελούν αναμφίβολα ένα καλό σημάδι για το επενδυτικό κλίμα, ωστόσο στο μεταξύ προέκυψε κάτι άλλο, που αντιστάθμισε πλήρως την εν λόγω θετική εξέλιξη…
Μιλώντας στη Wall Street Journal, ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump εξέφρασε την άποψη πως ένα ισχυρό δολάριο θα βλάψει καίρια την οικονομία των Η.Π.Α., «γκρεμίζοντας» έτσι τις φιλοδοξίες των επενδυτών που προσέβλεπαν αυξημένα κέρδη σε περίπτωση πιο επιθετικής νομισματικής πολιτικής.
Ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος ήταν ένας εκ των «ταύρων» της επιθετικής νομισματικής πολιτικής (ενισχύει το δολάριο), κάτι που τον οδήγησε ουκ ολίγες φορές στο να εξαπολύσει «πυρά» κατά της Janet Yellen, της επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τραπέζης των Η.Π.Α.
«Το δολάριο έχει ενισχυθεί πάρα πολύ και θα βλάψει την αμερικανική οικονομία», είπε ο κ. Trump, συμπληρώνοντας πως προτιμά πλέον την πολιτική χαμηλών επιτοκίων.
Στον απόηχο των δηλώσεων, το κρατικό 10ετές ομόλογο των Η.Π.Α. υποχώρησε στο 2,25%, ενώ ο δείκτης του δολαρίου (μέση ισοτιμία έναντι των άλλων νομισμάτων) καταγράφει απώλειες 0,47%, περί τις 23:05, στις 100,24 μονάδες.
Επίσης αρνητικά συνέβαλε και το τέλος στο ανοδικό σερί του πετρελαίου, καθώς το αργό υποχώρησε στα 52,9 δολάρια (-0,9%), με το Brent να βρίσκεται την ίδια στιγμή στο -1% και τα 55,65 δολάρια το βαρέλι.
Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, ο δείκτης – βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε απώλειες της τάξης του 0,33%, στις 2.346,05 μονάδες, ενώ ο Dow Jones Industrial Average 30 υποχώρησε με μικρότερη ένταση, στις 20.591,86 μονάδες (-0,29%).
Αξίζει να σημειωθεί πως ο S&P 500 έπεσε κάτω από τον μέσο όρο των τελευταίων 50 ημερών διαπραγμάτευσης, κάτι που ορισμένοι αναλυτές το αποτιμούν ως ένα προειδοποιητικό σημάδι για μεγάλης έντασης διόρθωση.
Ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε στο -0,52%, στις 5.836,16 μονάδες…


www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης