Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επί τα χείρω αναθεωρεί τις προβλέψεις της για την αμερικανική ανάπτυξη το α’ 3μηνο 2017 η Fed

Επί τα χείρω αναθεωρεί τις προβλέψεις της για την αμερικανική ανάπτυξη το α’ 3μηνο 2017 η Fed
Η Fed της Νέας Υόρκης αναθεώρησε πτωτικά και την εκτίμηση για το β’ 3μηνο 2017
Επί τα χείρω αναθεώρησε την πρόβλεψή της για την αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ το α’ 3μηνο του 2017 η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve, Fed) της Νέας Υόρκης, επικαλούμενη τις μειωμένες πωλήσεις λιανικής.
Ειδικότερα, η ετήσια ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας το εν λόγω χρονικό διάστημα αναμένεται να διαμορφωθεί στο 2,6%, έναντι 3% που αρχικά είχε προβλεφθεί.
Επίσης, η Fed της Νέας Υόρκης αναθεώρησε πτωτικά και την εκτίμηση για την ετησία αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ το β’ 3μηνο 2017, από το 2,7% στο 2,1%.
Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο 2017, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, οι λιανικές πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες σημείωσαν πτώση της τάξης του 0,2% (στο -0,3% τον Φεβροαύριο 2017), ενώ ταυτόχρονα πτωτικά κινήθηκαν και οι τιμές καταναλωτή, για πρώτη φορά μετά από 13 μήνες.
Σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 5,2%.
Σημειώνεται ότι οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν μηνιαία μείωση 0,1%.
Την ίδια στιγμή, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή μειώθηκε κατά 0,3% τον Μάρτιο, καταγράφοντας την πρώτη πτώση από τον Φεβρουάριο του 2016, κυρίως λόγω της πτωτικής πορείας του κόστους των καυσίμων και των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης