Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Βουλή διαβίβασε ο Κοντονής τη δικογραφία για τις παράνομες χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ

Στη Βουλή διαβίβασε ο Κοντονής τη δικογραφία για τις παράνομες χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ
Οι χρηματοδοτήσεις φέρονται να υπογράφηκαν την περίοδο 2001-2003 όταν υπουργός Εξωτερικών ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου και υφυπουργός ο Ανδρέας Λοβέρδος
Στη Βουλή διαβίβασε ο Σταύρος Κοντονής, ο υπουργός Δικαιοσύνης, τη δικογραφία για τις παράνομες χρηματοδοτήσεις πέντε Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών και Ανωνύμων Εταιρειών, οι οποίες ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο με πάνω από 6,3 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι οι χρηματοδοτήσεις φέρονται να υπογράφηκαν την περίοδο 2001-2003 όταν υπουργός Εξωτερικών ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου και υφυπουργός ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Πολιτικές ευθύνες για τα πολιτικά πρόσωπα αναζητούνται για τις περιόδους από το 2001 έως το 2003, καθώς τότε υπογράφηκαν οι σχετικές αποφάσεις , ενώ για τα μη πολιτικά πρόσωπα από το 2001 έως το 2008 καθώς οι καταβολές απλώθηκαν σε βάθος χρόνου. Η δικογραφία ολοκληρώθηκε στις 24 Μαρτίου 2017 από την Εισαγγελία κατά της διαφθοράς και διαβιβάστηκε την ίδια ημέρα στον Άρειο Πάγο.
Σε ό,τι αφορά στα μη πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ αυτών είναι ο γνωστός από την εμπλοκή του και σε άλλες σχετικές δικογραφίες Αλεξ. Ρόντος, πρώην γενικός διευθυντής Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ), Νικ. Μπάζας πρώην διευθυντής της διευθύνσεως αναπτυξιακής πολιτικής και Γ. Φιλιππέος υπάλληλος της ίδιας υπηρεσίας.
Για ηθική αυτουργία διώκονται οι εκπρόσωποι των ΜΚΟ και των ΑΕ και συγκεκριμένα των:

-Αστική ΜΗ Κερδοσκοπική Εταιρία/ΜΚΟ Ακαδημία Τηλεπικοινωνιών Νοτιοανατολικής Ευρώπης

-Ινστιτούτο Μελετών, ερευνών, τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής χωρών ΝΑ Ευρώπης ΑΕ

-Διαβαλκανικό και Παρευξείνιο Επιχειρηματικό Κέντρο ΑΕ

-Χρηματιστηριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης ΑΕ

-Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρία επιχειρηματικό γραφείο Οικονομικής Συνεργασίας στη ΝΑ Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης