Τελευταία Νέα
Διεθνή

Beige Book (Fed): Μέτρια η οικονομική ανάπτυξη και ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ – Δυσκολίες και στην αγορά εργασίας

Beige Book (Fed): Μέτρια η οικονομική ανάπτυξη και ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ – Δυσκολίες και στην αγορά εργασίας
Παρατηρήθηκε αύξηση στις αγορές νέων οχημάτων, αλλά, παράλληλα, οι δαπάνες για λιανική ήταν μειωμένες
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι καταναλωτές δε φαίνεται να έχουν ακόμα να έχουν επωφεληθεί τα μέγιστα από την οικονομική ανάπτυξη των Η.Π.Α., καθώς η έρευνα («Beige Book») της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών (Federal Reserve, Fed) αποτυπώνει μία μέτρια, οικονομικά, κατάσταση.
Όπως απορρέει από την έρευνα των 12 περιφερειακών Τραπεζών, η οικονομική ανάκαμψη και η αύξηση στον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή συνεχίστηκαν με μέτριο ρυθμό τους πρώτους μήνες του 2017, ενώ μικτή είναι η εικόνα και σε ό,τι αφορά στις καταναλωτικές δαπάνες.
Ειδικότερα, παρατηρήθηκε αύξηση στις αγορές νέων οχημάτων, αλλά, παράλληλα, οι δαπάνες για λιανική ήταν μειωμένες.
Ωστόσο, αυτό που προκαλεί (αρνητική) εντύπωση είναι ότι εντοπίζονται δυσκολίες στην εγχώρια αγορά εργασίας, τη στιγμή που η ανεργία έχει φτάσει στο ιστορικό χαμηλό του 4,7% και η Fed διαμηνύει πως έχει επιτευχθεί η πλήρης απασχόληση.
Εξηγώντας, οι εργοδότες εξήγησαν πως δυσκολεύονται αρκετά να βρουν εργαζόμενους χαμηλής εξειδίκευσης, κάτι στο οποίο συμβάλλουν και οι αντιμεταναστευτικές πολιτικές της τρέχουσας κυβέρνησης, ενώ την ίδια στιγμή δεν τους είναι εύκολα να διατηρήσουν για πολύ καιρό τους υπαλλήλους τους.
Βέβαια, οι επιχειρηματίες σημείωσαν πως απολαμβάνουν έναν ικανοποιητικό κύκλο εργασιών και παράλληλα αύξησαν τους μισθούς των εργαζομένων.
Στην Beige Book αναφέρεται επίσης πως και η αγορά ακινήτων κατέγραψε μέτριες επιδόσεις τους τελευταίους μήνες, με τις κατασκευές ωστόσο να σημειώνουν αιαθητή αύξηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης