Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Mobius (Franklin Templeton):Τι πρέπει να προσέξουν οι επενδυτές εάν θέλουν να βγάλουν χρήματα

Mobius (Franklin Templeton):Τι πρέπει να προσέξουν οι επενδυτές εάν θέλουν να βγάλουν χρήματα
Οι επενδυτές πρέπει να κοιτάνε... πίσω από τις αρνητικές ειδήσεις των εφημερίδων
Οι επενδυτές που λειτουργούν διαφορετικά όταν διαβάζουν αρνητικούς τίτλους στις εφημερίδες κάνουν ένα μεγάλο λάθος, σύμφωνα με τον Mark Mobius της Franklin Templeton.
«Καταστάσεις όπως στη βόρεια Κορέα και στη Μέση Ανατολή, θα συνεχίσουν να συμβαίνουν για αρκετό καιρό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι χώρες δεν συνεχίζουν να μεγαλώνουν» είπε χαρακτηριστικά.
«Θα δούμε συνεχιζόμενη ανάπτυξη» και οι επενδυτές θα πρέπει να βλέπουν μέσα από τους αρνητικούς τίτλους τις βασικές θεμελιώδεις αρχές, δήλωσε ο Mobius.
«Αν κοιτάξετε τα διαγράμματα τιμών, σε όρους δολαρίου, για έναν τόπο όπως η Βραζιλία ή η Ινδία (όπου υπάρχουν πάντα αρνητικές ειδήσεις), η πραγματικότητα είναι ότι οι τιμές των μετοχών συνεχίζουν να ανεβαίνουν σε όρους δολαρίων, οπότε πρέπει να προσέχουμε αυτές τις τιμές» πρόσθεσε ο ίδιος.
Παράλληλα, οι επενδυτές δεν πρέπει να αποθαρρύνονται από ένα περιβάλλον αυξανόμενων επιτοκίων.
Όταν εξετάζουμε τις επενδύσεις στις αναδυόμενες αγορές, οι άνθρωποι «φοβούνται τόσο πολύ τα υψηλότερα επιτόκια, δεν συνειδητοποιούν ότι τα υψηλότερα επιτόκια στις ΗΠΑ δεν σημαίνουν αναγκαστικά μια καθοδική αγορά.
Μερικές φορές τα επιτόκια αυξάνονται κια οι αγορές ανεβαίνουν.
Κι αυτό συμβαίνει με τις αναδυόμενες αγορές, οι αναδυόμενες αγορές μπαίνουν σε πολεμικές επιχειρήσεις» σχολίασε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης