Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Προς αναζήτηση ξένων εργαζομένων η Δανία – Πολλά τα οφέλη της μετανάστευσης

Bloomberg: Προς αναζήτηση ξένων εργαζομένων η Δανία – Πολλά τα οφέλη της μετανάστευσης
«Σε γενικές γραμμές, η μετανάστευση από τις δυτικές χώρες βοηθά τα δημόσια οικονομικά, ενώ η μετανάστευση από τις μη δυτικές επιβάλλει κόστος»
Αν και η Δανία κράτησε μία σχετικά σκληρή στάση απέναντι στη μετανάστευση τους προηγούμενους μήνες, ελέω προσφυγικής κρίσης και τρομοκρατίας, πλέον φαίνεται πως αλλάζει σταδιακά τη στάση της.
Όπως διαπιστώνει το Bloomberg, ο λόγος είναι ότι η σκανδιναβική χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με έλλειψη εργατικού δυναμικού, κάτι που «σπρώχνει» το εγχώριο υπουργείο Οικονομικών στο να αποτιμήσει τα πολύ θετικά της μετανάστευσης.
Βέβαια, υπάρχει και μία πιο «βαθιά» λογική στο υπουργείο:
Ακόμα και ένας μετανάστης εργαζόμενος με χαμηλό μισθό, θα εξελιχτεί γρήγορα σε έναν πολίτη με μισθό άνω των 200.000 κορωνών (28.540 δολάρια) που θα καταβάλει φόρους.
Ιδού μερικά από τα ευρήματα της δανέζικης κυβέρνησης:






«Σε γενικές γραμμές, η μετανάστευση από τις δυτικές χώρες βοηθά τα δημόσια οικονομικά, ενώ η μετανάστευση από τις μη δυτικές επιβάλλει κόστος.
Αλλά δεν είναι θέμα προτιμήσεως μιας ομάδας ή άλλης.
Αυτό που πρέπει να επιδιώξουμε είναι να κάνουμε όλους τους μετανάστες εργαζόμενους», είπε σχετικά ο υπουργός Οικονομικών Kristian Jensen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης