Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBVA: «Εκτοξεύθηκαν» κατά +69% τα κέρδη για το α΄ τρίμηνο 2017 - Στα 1,2 δισ. ευρώ

tags :
BBVA: «Εκτοξεύθηκαν» κατά +69% τα κέρδη για το α΄ τρίμηνο 2017 - Στα 1,2 δισ. ευρώ
Τα καθαρά έσοδα από τόκους για την ισπανική τράπεζα ενισχύθηκαν κατά +4,1% στα 4,32 δισ. ευρώ
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Banco Bilbao Vizcaya Argentaria για το πρώτο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσίευσε σήμερα (27/4) η ισπανική τράπεζα, αυξάνοντας παράλληλα και το δείκτη κεφαλαιακής της επάρκειας.
Συγκεκριμένα, η κερδοφορία της ισπανικής τράπεζας ενισχύθηκε κατά +69%, στα 1,2 δισ. ευρώ, έναντι 709 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, όταν και αντιμετώπιζε προβλήματα με τις νομισματικές αναταρχές, τα ασθενέστερα έσοδα των συναλλαγών, καθώς και τα υψηλότερα έξοδα.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν τα καθαρά κέρδη να διαμορφωθούν στα 1,08 δισ. ευρώ.
Τα καθρά έσοδα από τόκους για την ισπανική τράπεζα ενισχύθηκαν κατά +4,1% στα 4,32 δισ. ευρώ, έναντι 4,15 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2016.
Μαζί με τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων, η BBVA ανακοίνωσε ότι η δείκτης κεφαλαιακής της επάρκειας διαμορφώθηκε τον Μάρτιο του 2017 στο 11%, έναντι 10,9% τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους, νάσει των διεθνών κανονισμών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο η BBVA, όσο και η επίσης ισπανική Banco Santander διαθέτουν ορισμένους από τους χαμηλότερους κεφαλαιακούς δείκτες ανάμεσα στις μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης