Τελευταία Νέα
Διεθνή

UBS: Αύξηση +79% στα κέρδη το α΄ τρίμηνο 2017 - Στα 1,3 δισ. ελβετικά φράγκα

tags :
UBS: Αύξηση +79% στα κέρδη το α΄ τρίμηνο 2017 - Στα 1,3 δισ. ελβετικά φράγκα
Τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 7,5 δισ. φράγκα, έναντι 6,8 δισ. φράγκων το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της ελβετικής τράπεζας UBS για το πρώτρο τρίμηνο του 2017, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών, κυρίως λόγω της ισχυρής αύξησης των εισοδημάτων στις μονάδες επενδυτικής τραπεζικής και διαχείρισης πλούτου.
Συγκεκριμένα, η κερδοφορία της ελβετικής τράπεζας διαμορφώθηκε στα 1,3 δισ. ελβετικά φράγκα, έναντι 707 εκατ. φράγκων το αντίστοιχο διάστημα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη ύψους 839 εκατ. φράγκα.
Παράλληλα, άνοδος σημειώθηκε και στα λειτουργικά κέρδη της UBS, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 7,5 δισ. ελβετικά φράγκα, έναντι 6,8 δισ. φράγκων το πρώτο τρίμηνο του 2016, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα ύψους 7,4 δισ. φράγκων.
"Ενώ η παγκόσμια ανάκαμψη είναι πιθανό να συνεχιστεί, η μακροοικονομική αβεβαιότητα, οι γεωπολιτικές εντάσεις και η διαιρετική πολιτική θέτουν κινδύνους που μπορεί να επηρεάσουν το κλίμα των πελατών και τους όγκους των συναλλαγών", ανέφερε η τράπεζα σε ανακοίνωσή της.
Υπενθυμίζουμε ότι η UBS είχε εκφράσει κατά το παρελθόν την αισιοδοξία της γύρω από τις προτεινόμενες πολιτικές του αμερικανού προέδρου Doanld Trump, καθώς εκτιμά ότι θα ενισχύσουν τη μονάδα διαχείρισης πλούτου της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης