Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παραίτηση Τσακαλώτου ζητούν ΝΔ και ΔΗΣΥ - Πυρά κατά της κυβέρνησης για την τεχνική συμφωνία

Παραίτηση Τσακαλώτου ζητούν ΝΔ και ΔΗΣΥ - Πυρά κατά της κυβέρνησης για την τεχνική συμφωνία
Ο Τσακαλώτος θα παραιτηθεί λόγω της μείωσης του αφορολόγητου υποστήριξε ο κ.Λοβέρδος
Νέα πυρά κατά της κυβέρνησης για τη συμφωνία με τους δανειστές εξαπέλυσαν οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή σχετικά με τη διεθνή σύμβαση για τη διαχείριση των ιζημάτων που προέρχονται από τα πλοία, καλώντας μάλιστα τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να παραιτηθεί.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ζήτησε την παραίτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου λόγω της μείωσης του αφορολόγητου.
«Η συμφωνία είναι Νέμεσις για το ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ.Λοβέρδος, υποστηρίζοντας πως 152 είναι οι βουλευτές που θα στηρίξουν τα μέτρα στη Βουλή.
Όταν από τον ΣΥΡΙΖΑ του είπαν ότι είναι 153 οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, εκείνος επέμεινε στον αριθμό 152.
«Δεν υπάρχουν 153 βουλευτές, ο κύριος Τσακαλώτος θα παραιτηθεί διότι φοράει παντελόνια και έχει πει ότι αν το αφορολόγητο πέσει κάτω από 9.000 ευρώ θα παραιτηθεί» είπε ο κ.Λοβέρδος.
Εξίσου επικριτικός υπήρξε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Ν.Δένδιας, ο οποίος αφού έκανε λόγο για «προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει ένα ομιχλώδες τοπίο, προκειμένου να μην είναι καθαρό τι συμφωνήθηκε», τόνισε και αυτός ότι ο υπ. Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος πρέπει να παραιτηθεί «αφού δέχθηκε τέτοια μέτρα».
«Τα αντίμετρα της κυβέρνησης ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας αφού η χώρα δεν μπορεί να έχει για πολύ καιρό τέτοια πλεονάσματα» είπε ο κ.Δένδιας.
«Ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι η συμφωνία αποτελεί εξιτήριο από το μνημόνιο δεν ισχύει, αντιθέτως αποτελεί πιστοποιητικό θανάτου για τα εργασιακά δικαιώματα» είπε ο Μ. Συντυχάκης από το ΚΚΕ ενώ Γ. Αμυράς από το Ποτάμι, αφού χαρακτήρισε την κυβέρνηση «Χάρι Πότερ των μνημονίων», είπε ότι «δύο μνημόνια σε δύο χρόνια είναι πάρα πολλά».
Από την πλευρά του ο παριστάμενος υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλής είπε ότι η κυβέρνηση κάνει προσπάθεια απεξάρτησης από τους δανειστές ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «βρίσκεται σε σύγχυση και πανικό διότι έκλεισε η αξιολόγηση», υπογραμμίζοντας ότι «όλους θα μας κρίνει ο ελληνικός λαός».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης