Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε επίπεδα ρεκόρ το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών τον Μάρτιο 2017 - Στα 30,2 δισ. ευρώ

Γερμανία: Σε επίπεδα ρεκόρ το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών τον Μάρτιο 2017 - Στα 30,2 δισ. ευρώ
Το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών για τον Μάρτιο του προηγούμενου έτους είχε διαμορφωθεί στα 29,1 δισ. ευρώ
Σε επίπεδα ρεκόρ σκαρφάλωσε το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών στη Γερμανία για το Μάρτιο του 2017, μία εξέλιξη που ενδέχεται να εντείνει τη διεθνή κριτική προς την ισχυρότερη ευρωπαϊκή οικονομία ότι εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εξαγωγές της για να ωθήσει την ανάπτυξή της.
Συγκεκριμένα, το πλέονασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών ανήλθε στα 30,2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα σημερινά (10/5) στοιχεία της Destatis, την ίδια στιγμή που τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους το πλεόνασμα είχει διαμορφωθεί στα 29,1 δισ. ευρώ.
Τα εν λόγω στοιχεία σηματοδοτούν το υψηλότερο μηνιαία πλεόνασμα από το 1991, όταν και ξεκίνησε δηλαδή η σχετική καταγραφή των στοιχείων μετά την ενοποίηση της Γερμανίας.
Σημειώνεται ότι η Destatis, σε ξεχωριστή της δημοσίευση, ανακοίνωσε ότι η βιομηχανική παραγωγή της χώρας για τον ίδιο μήνα υποχώρησε κατά -0,4%, παραμένοντας ωστόσο υψηλότερα σε σχέση με τις εκιτμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν πτώση της τάξεως του -0,8%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης