Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA Merrill Lynch: Οι επενδυτές στρέφονται στις ευρωπαϊκές μετοχές και εγκαταλείπουν τις αμερικανικές

BofA Merrill Lynch: Οι επενδυτές στρέφονται στις ευρωπαϊκές μετοχές και εγκαταλείπουν τις αμερικανικές
Σύμφωνα με μηνιαία έρευνα της Bank of America Merrill Lynch, το επενδυτικό συναίσθημα είναι αισιόδοξο (bullish)
Την προτίμηση τους στις μετοχές της ευρωζώνης έχουν ενισχύσει οι επενδυτές αυξάνοντας τις θέσεις του σε υψηλά δύο ετών -στο τρίτο υψηλότερο ιστορικά επίπεδο- ενώ η ισχυρή κερδοφορία των εταιρειών σηματοδοτεί την συνέχιση του παγκόσμιου bull run των αγορών, σύμφωνα την τελευταία μηνιαία έρευνα της Bank of America Merrill Lynch.
Όπως προκύπτει, οι διαχειριστές κεφαλαίων συνέχισαν να απομακρύνονται από τις αμερικανικές μετοχές και να στρέφονται στην Ευρώπη.
Ωστόσο παρέμειναν bullish στις διεθνείς μετοχές γενικότερα, με πάνω από το 50% των ερωτηθέντων -οι περισσότεροι των τελευταιών τριών ετών- να εκτιμά ότι η εταιρική κερδοφορία θα βελτιωθεί κατά τους επόμενους 12 μήνες.
«Το επενδυτικό συναίσθημα είναι αισιόδοξο (bullish), αλλά ο παραλογισμός δεν είναι ακόμα ορατός παρά τα ιστορικά υψηλά επίπεδα των χρηματιστηριακών αγορών, τα ισχυρά παγκόσμια κέρδη και το ευνοϊκό αποτέλεσμα των γαλλικών προεδρικών εκλογών», σημειώνει η BofA Merrill Lynch.
Ενώ η πλειοψηφία των ερωτηθέντων αναμένει το λεγόμενο σενάριο Goldilocks, με υψηλή ανάπτυξη και χαμηλό πληθωρισμό, η επενδυτική τράπεζα εμφανίζεται ακόμα πιο αισιόδοξη, προβλέποντας μεγαλύτερη ανοδική πορεία για τις διεθνείς μετοχές.
Η έρευνα έδειξε ότι ο ενθουσιασμός για τις μετοχές της ευρωζώνης συνέχισε να αυξάνεται και τον Μάιο του 2017, με το 59% των funds να τηρεί στάση overweight, έναντι 48% τον Απρίλιο.
Το ένα πέμπτο των funds που συμμετείχαν στην έρευνα θεωρούν ότι οι αποτιμήσεις των ευρωπαϊκών μετοχών είναι υπερβολικές, ενώ αντίθετα, το 82% θεωρεί τις μετοχές των ΗΠΑ ακριβές, κοντά στο ποσοστό ρεκόρ του Απριλίου,.
Ενώ οι θέσεις underweight στις ΗΠΑ υποχώρησαν ελαφρώς στο 17% το Μάιο, η σχετική θέση σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο ήταν η χαμηλότερη από τον Νοέμβριο του 2007 φτάνοντας στο -38%.
Συνολικά, οι θέσεις σε μετοχές αυξήθηκαν τον Μάιο σε 45% overweight, αν και τα funds περιόρισαν τις underweight θέσεις του στα ομόλογα στο 57%.
Όπως τονίζει η BofA, εξακολουθεί να υπάρχει περιθώριο υψηλότερων αποδόσεων στα risk assets, με βάση το μέσο όρο των θέσεων σε μετρητά της τάξης του 4,9%, η οποίος είναι υπερβολικά υψηλό για να υποδηλώσει τη «μεγάλη κορυφή» στις αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης