Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αποστόλου: Η μείωση του ΦΠΑ από 24% στο 13% στα αγροτικά εφόδια ήρθε μέσα από σκληρή διαπραγμάτευση

Αποστόλου: Η μείωση του ΦΠΑ από 24% στο 13% στα αγροτικά εφόδια ήρθε μέσα από σκληρή διαπραγμάτευση
Δεν θα αφήσουμε να απαξιωθεί ούτε να πουληθεί η αγροτική περιουσία ετοιμάζουμε συγκεκριμένη πρόταση–λύση για τις υποθηκευμένες αγροτικές περιουσίες 
Σε σημερινή του ομιλία (17 Μαΐου 2017) στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, εξήρε το έργο της κυβέρνησης.
«Επουλώσαμε στον αγροτικό χώρο, όσες τουλάχιστον μπορούσαμε από τις πληγές που τον ταλάνιζαν επί δεκαετίες, με ευθύνη των πολιτικών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και καθιερώσαμε ψηλά στην πολιτική ατζέντα την αγροτική οικονομία» τόνισε ο Υπουργός.
Οι παρεμβάσεις έχουν στόχο τη στήριξη των αγροτικών προϊόντων όπως υποστήριξε
«Καθιερώνεται η υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης του γάλακτος, τόσο στις συσκευασίες γάλακτος όσο και στα γαλακτοκομικά προϊόντα".
«Παρόμοια ρύθμιση θα υπάρξει και για τα κρέατα για τα οποία η επισήμανση προέλευσης, παρά το ότι είναι υποχρεωτική, δυστυχώς δεν φτάνει μέχρι τον καταναλωτή".
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε επίσης πως «δεν θα αφήσουμε να απαξιωθεί ούτε να πουληθεί η αγροτική περιουσία.
Ετοιμάζουμε συγκεκριμένη πρόταση-λύση με την οποία η υποθηκευμένη αγροτική περιουσία, θα καταγραφεί, θα εκτιμηθεί και θα μεταφερθεί στον Οργανισμό Διαχείρισης Ακινήτων Γαιών και Εξοπλισμών (ΟΔΙΑΓΕ), ενώ η αστική περιουσία θα παραμείνει στη διάθεση τής υπό εκκαθάριση αγροτικής τράπεζας.
"Ύστερα από σκληρή διαπραγμάτευση πετύχαμε τη μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13% στα αγροτικά εφόδια από την 1 Ιουλίου.
Σύντομα θα έρθει και η παρέμβασή μας στον ειδικό φόρο κατανάλωσης του κρασιού», είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.
«Ως αντίμετρο πετύχαμε τη μείωση του κατώτερου συντελεστή φορολόγησης των αγροτών από το 22% στο 20% και τον μηδενισμό της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα μέχρι 30.000 ευρώ», πρόσθεσε κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Αποστόλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης