Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Intralot: Ενίσχυση του EBITDA και των ταμειακών ροών κατά τη διάρκεια του 2016

tags :
Intralot: Ενίσχυση του EBITDA και των ταμειακών ροών κατά τη διάρκεια του 2016
Κεντρικός άξονας στρατηγικής είναι η ανταπόκριση στις ανάγκες της αγοράς στην ψηφιακή εποχή
Η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της INTRALOT πραγματοποιήθηκε σήμερα 18 Μαΐου 2017 στο Κέντρο Καινοτομίας της εταιρείας στην Αθήνα, στη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα και η πρόοδος ως προς τους στρατηγικούς στόχους, καθώς και η εξέλιξη του χαρτοφυλακίου προϊόντων και υπηρεσιών.
Στο πλαίσιο της τοποθέτησής του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Σωκράτης Κόκκαλης αναφέρθηκε στην παγκόσμια επέκταση της εταιρείας σε 32 χώρες και τις μεγάλες ευκαιρίες στην αγορά των ΗΠΑ, όπου η εταιρεία έχει παρουσία σε 12 πολιτείες με 600 εργαζομένους.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην κερδοφόρο αγορά της Τουρκίας, όπου η INTRALOT σε συνεργασία με την Turkcell, διαχειρίζεται το Αθλητικό Στοίχημα και παρακολουθεί τις εξελίξεις για τον επερχόμενο διαγωνισμό για τη διαχείριση της Εθνικής Λοταρίας Milli Piyango και του Ιπποδρόμου που πρόσφατα αναδιοργανώθηκαν ιδιοκτησιακά υπό μία νέα κρατική εταιρεία συμμετοχών.
Παράλληλα ο Πρόεδρος του Δ.Σ. αναφέρθηκε στην ιστορική σχέση της INTRALOT με τον ΟΠΑΠ από το 1990 και την τεράστια αξία που δημιουργήθηκε για τον ΟΠΑΠ και το Δημόσιο από αυτή τη συνεργασία, ειδικά μετά την τοποθέτηση του κεντρικού συστήματος της INTRALOT και την έναρξη της συνεργασίας στο Αθλητικό Στοίχημα το 2000.
Χαρακτήρισε παράδοξο το γεγονός ότι ενώ η INTRALOT αποτελεί σταθερά τα τελευταία 15 χρόνια έναν από τους τρεις μεγαλύτερους παρόχους τεχνολογίας και διαχείρισης τυχερών παιχνιδιών σε προηγμένες αγορές στον κόσμο να αντιμετωπίζεται με δυσπιστία στην Ελλάδα, καταλήγοντας ότι η μείωση του εγχώριου αντικειμένου θα αναγκάσει την εταιρεία, σε συνδυασμό με το αρνητικό κλίμα στη χώρα, να εξετάσει ενδελεχώς τις δυνατότητες πρόσβασης στις διεθνείς χρηματαγορές και σε αλλοδαπά χρηματιστήρια προς όφελος των μετόχων της.
Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης αναλύθηκε η σημαντική βελτίωση της χρηματοοικονομικής δομής του Ομίλου και οι στρατηγικές πρωτοβουλίες ώστε η εταιρεία να συνεχίσει να διαμορφώνει το μέλλον του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών.
Κεντρικός άξονας στρατηγικής είναι η ανταπόκριση στις ανάγκες της αγοράς στην ψηφιακή εποχή, ενισχύοντας την ηγετική θέση της εταιρείας ως αξιόπιστου συνεργάτη στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών σε όλες τις περιοχές δραστηριότητας.
Παράλληλα με τη συνολική ενίσχυση του EBITDA και των ταμειακών ροών κατά τη διάρκεια του 2016, η INTRALOT πέτυχε την αναχρηματοδότηση του ομολόγου λήξης 2018 και ονομαστικής αξίας 325 εκατ. με ομόλογο ονομαστικής αξίας 250 εκατ. με λήξη το 2021 με σημαντικά βελτιωμένους όρους.
Παράλληλα, αναχρηματοδότησε το διεθνές κοινοπρακτικό δάνειο ύψους 200 εκατ. μέχρι το 2019 αυξάνοντας κατά 40 εκατ. τις γραμμές δανεισμού.
Η INTRALOT θα συνεχίσει να δημιουργεί αξία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη προπορευόμενη του ανταγωνισμού με καινοτόμα προϊόντα, τα οποία υποστηρίζουν τη μετάβαση των λοταριών στη ψηφιακή εποχή, και με σημαντική λειτουργική αποδοτικότητα πάντα πιστή στις αρχές του υπεύθυνου παιχνιδιού και της βιώσιμης ανάπτυξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης