Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο ανταγωνισμός φέρνει περισσότερους πελάτες στους εναλλακτικούς παρόχους ρεύματος – Οι τέσσερις κορυφαίοι

Ο ανταγωνισμός φέρνει περισσότερους πελάτες στους εναλλακτικούς παρόχους ρεύματος – Οι τέσσερις κορυφαίοι
Ο δρόμος της απελευθέρωσης της ενέργειας στη χώρα μας είναι μακρύς και βασικό μέλημα των ιδιωτών προμηθευτών είναι να προσφέρουν καλές υπηρεσίες στους πελάτες τους
Αγώνα δρόμου κάνουν οι ιδιώτες προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου να κερδίσουν μερίδια αγοράς έναντι της ΔΕΗ και να ενισχύσουν τη θέση τους έναντι των άμεσων ανταγωνιστών τους.
Οι τέσσερις «πρωταγωνιστές», με μερίδιο αγοράς τουλάχιστον 1%, ανταγωνίζονται πλέον ευθέως τη ΔΕΗ όπως δείχνουν τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ, τα οποία σημειωτέον αναδεικνύουν την πραγματική δυναμική των ιδιωτών μιας και  αναφέρονται σε αριθμό μετρητών και όχι σε όγκο ενέργειας όπως τα αντίστοιχα στοιχεία περί μεριδίων που ανακοινώνει ο ΛΑΓΗΕ.
Στελέχη της αγοράς θεωρούν ότι τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ είναι πιο αντιπροσωπευτικά και καταγράφουν αντικειμενικά τις τάσεις μετακίνησης των καταναλωτών.  
Η Protergia, η Elpedison, η Ήρων Θερμοηλεκτρική και η Watt + Volt οδηγούν την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, με τη ΔΕΗ να εξακολουθεί ωστόσο να ελέγχει τη μερίδα του λέοντος.
Στο πρώτο τετράμηνο του 2017 η ΔΕΗ απώλεσε μόλις το 3,1 % της αγοράς, με αποτέλεσμα το μερίδιό της από 90% που ήταν τον περασμένο Ιανουάριο να υποχωρήσει σήμερα στο επίπεδο του 86,9%.

Το «κουαρτέτο» της κορυφής

Η Protergia κατέχει πλέον μερίδιο αγοράς 3,34%, σημειώνοντας αύξηση 13,2% τον Απρίλιο σε σχέση με το ποσοστό που ήλεγχε τον Μάρτιο (2,95%).
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Elpedison με μερίδιο 3,26% έναντι 3.10 % του Μαρτίου 2017, ποσοστό που είναι αυξημένο κατά 5,2%.
Στην τρίτη θέση και με μικρή απόσταση από τους δύο προπορευόμενους κατατάσσεται η εταιρεία Ήρων, με μερίδιο αγοράς 3,13% από 2,88%, αυξημένο κατά 8,7%.
Την υψηλότερη ποσοστιαία άνοδο μεριδίου αγοράς εμφάνισε τον περασμένο μήνα η εταιρία Watt + Volt, η οποία κατάφερε να αγγίξει το 1% και πλέον να αποτελεί ξεκάθαρα τον τέταρτο «παίκτη» της αγοράς.
Ειδικότερα, η αύξηση του μεριδίου ανήλθε στο 19,3%, με το μερίδιό της να φτάνει το 1% από 0,83%.   
Στέλεχος εταιρείας, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα αυτά ανέφερε ότι οι καταναλωτές μπορούν πλέον να συγκρίνουν, να κρίνουν και στο τέλος να αποφασίσουν σχετικά με ποιος πάροχος του εξασφαλίζει φθηνότερο ρεύμα.
Τόνισε δε πως ο δρόμος της απελευθέρωσης της ενέργειας είναι μακρύς και βασικό μέλημα των ιδιωτών προμηθευτών είναι να προσφέρουν καλές υπηρεσίες στους πελάτες τους.  
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αγορά δραστηριοποιούνται 14 εταιρείες προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίες όμως δεν εμφανίζονται όλες στη λίστα του ΑΔΜΗΕ, καθώς οι περισσότερες από αυτές ελέγχουν σήμερα μερίδια αγοράς που κυμαίνονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.  

Νίκος Θεοδωρόπουλος

Πηγή: www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης