Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αισιόδοξος για την πορεία και τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας ο ισχυρός άνδρας της JPMorgan

tags :
Αισιόδοξος για την πορεία και τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας ο ισχυρός άνδρας της JPMorgan
«Ακόμη και το ΔΝΤ, που είναι συγκρατημένο στις εκτιμήσεις του και συνήθως απαισιόδοξο, πιστεύει, πως η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί με ταχύτερους ρυθμούς», σημείωσε ο Dimon
Αισιόδοξος για την πορεία και τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας δήλωσε ότι, παραμένει ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, Jamie Dimon. 
«Η Ιαπωνία παρουσιάζει τους μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξής της τα τελευταία 15 χρόνια, η Ευρώπη υλοποιεί τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις και οι ΗΠΑ είναι στον σωστό δρόμο», δήλωσε ο Dimon σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg στο Ριάντ, όπου συμμετείχε στο φόρουμ ΗΠΑ – Σαουδικής Αραβίας στο πλαίσιο της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου Donald Trump στη χώρα αυτή.
«Ακόμη και το ΔΝΤ, που είναι συγκρατημένο στις εκτιμήσεις του και συνήθως απαισιόδοξο, πιστεύει, πως η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί με ταχύτερους ρυθμούς», σημείωσε ο Dimon.
Ο Dimon εμφανίστηκε σίγουρος για το μέλλον της JPMorgan δεδομένης της τοποθέτησής της σε αναδυόμενες αγορές όπως η Σαουδική Αραβία, η οποία επιδιώκει να ιδιωτικοποιήσει περιουσιακά στοιχεία και να κεντρίσει το ενδιαφέρον διεθνών επενδυτικών τραπεζών.
Σημείωσε επίσης ότι η τράπεζά του είναι απίθανο να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της σε ορισμένες επιχειρήσεις ακόμη περισσότερο μετά τα πρόσφατα κέρδη της και επανέλαβε το αίτημά του για ρύθμιση των τραπεζικού πλαισίου στις ΗΠΑ
«Η κυβέρνηση Trump θέλει να απελευθερώσει ορισμένες καταστάσεις  και οι περισσότεροι από εμάς στην JPMorgan πιστεύουμε ότι οι κανονισμοί έχουν συγκρατήσει την ανάπτυξη», υπογράμμισε ο Dimon.
«Είμαι ακόμα αισιόδοξος ότι θα επέλθει κάποια ρυθμιστική μεταρρύθμιση.
Ακόμη και οι Δημοκρατικοί αντιλαμβάνονται ότι είναι λογικό να δούμε τι μπορεί να γίνει, ώστε να ελαφρυνθούν τα βάρη των επιχειρήσεων », συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης