Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λοβέρδος: Δεν έχουν την πολιτική εντιμότητα να πουν ότι κάνανε λάθος

Λοβέρδος: Δεν έχουν την πολιτική εντιμότητα να πουν ότι κάνανε λάθος
Για να δούμε τώρα τι έχει ο σάκος τους για το θέμα του χρέους
Στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup αναφέρθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος κάνοντας ταυτόχρονα επίθεση στην κυβέρνηση για τα μνημόνια που έχει υπογράψει.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μιλώντας στον realfm 97,8 ανέφερε σχετικά:
«Δεν έχω την πληροφόρηση να πω αν θα αναβάλλουν για μία μεταγενέστερη ημερομηνία του Ιουνίου ή αν θα αποφασίσουν σήμερα και τι είδους θα είναι αυτή η απόφαση. Ή αν δεν θα πουν τίποτε.
Δεν μπορώ να το ξέρω αυτό. Ξέρω τα ενδεχόμενα, διαβάζω και ξέρω επίσης, αφού αποδείχθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ένα αντιμνημονιακό κόμμα, αντίθετα ψήφισε δύο μνημόνια, τώρα θα δει ο πολίτης πόσα απίδια πιάνει ο σάκος τους για το χρέος. Σας θυμίζω ότι μιλάγανε για μονομερή διαγραφή, για επονείδιστο χρέος, για επιτροπές στη Βουλή κ.λπ.
Για να δούμε τώρα τι έχει ο σάκος τους για το θέμα του χρέους. Και πάνω απ’ όλα και παράλληλα μ’ αυτά να δούμε τι πιάνει ο σάκος τους σε ότι αφορά τη διαχείριση του ελληνικού κράτους για την ανάπτυξη. Τα δύο μεγάλα στοιχήματα είναι αυτά».
Στο σχόλιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την αντιπολίτευση, τη ΝΔ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ότι δεν τον στηρίζει στο θέμα του χρέους ο κ. Λοβέρδος ανέφερε: «Δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση κάτι τέτοιο.
Αντιθέτως εμείς κάνουμε κριτική στον τρόπο με τον οποίο εμφανίζονται. Σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 ο κ. Παππάς έλεγε ότι είναι υπερήφανος γιατί έσωσε τη χώρα.
Μπροστά σε αυτή την πολιτική θρασύτητα, αντιτάσσουμε τον πολιτικό λόγο της κριτικής, όχι των προπηλακισμών, όχι του ξύλου, αλλά της πολιτικής κριτικής με ένταση. Τι να στηρίξουμε;
Να στηρίξουμε όσα έλεγαν για το χρέος, ότι θα το διέγραφαν μονομερώς και δεν εδέχοντο τις προσπάθειες που είχαμε κάνει εμείς με το PSI;
Με τη διαγραφή του χρέους του επίσημου τομέα, με τη διαρρύθμιση των επιτοκίων και του χρόνου αποπληρωμής τον Νοέμβριο και τον Φεβρουάριο του 2012;».
Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Τα θεωρούσαν αυτά τιποτένια και έλεγαν αυτοί τα μεγάλα τους λόγια. Τι να στηρίξουμε, ποια είναι η πολιτική τους;
Δεν έχουν την πολιτική εντιμότητα να πουν ότι κάνανε λάθος.
Κακώς τορπίλιζαν εκείνες τις προσπάθειες και ότι τώρα θέλουν να χαράξουμε μία νέα πολιτική ως χώρα και να μας καλέσουν να δούμε τι είναι αυτό το οποίο διεκδικούμε.
Τώρα είναι έτοιμοι να πάρουν μισό βραχυπρόθεσμο ή μισό μεσοπρόθεσμο μέτρο και να πανηγυρίζουν ότι υλοποίησαν τις υποσχέσεις τους προ του Σεπτεμβρίου του 2015 ή Ιανουαρίου 2015. Μιλάμε για ένα οργανωμένο πολιτικό ψεύδος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης