Τελευταία Νέα
Διεθνή

BofA Merrill Lynch: Η φορολογική μεταρρύθμιση θα έχει μικρό αντίκτυπο στην αξία των ομσπονδιακών ομολόγων

BofA Merrill Lynch: Η φορολογική μεταρρύθμιση θα έχει μικρό αντίκτυπο στην αξία των ομσπονδιακών ομολόγων
Οι αποδόσεις σε κρατικά και τοπικά ομόλογα έφτασαν στα χαμηλότερα του 2017 την περασμένη εβδομάδα
Η αυξανόμενη φορολογική μεταρρύθμιση έχει επιφέρει μία ανησυχία στους επενδυτές ότι η μείωση των επιμέρους φορολογικών συντελεστών των ΗΠΑ, μπορεί να επηρεάσει τη ζήτηση δημοτικών τίτλων.
Η φορολογική μεταρρύθμιση θα έχει μικρό αντίκτυπο στην αξία των δημοτικών ομολόγων, σύμφωνα με τους αναλυτές της Merrill Lynch Philip Fischer και Celena Chan.
Τα δημοτικά ομόλογα αγοράζονται συχνά από πλούσιους επενδυτές που επιδιώκουν να μειώσουν έτσι τα φορολογικά τους βάρη.
Αυτή η τάση έχει αντιστραφεί πρόσφατα, καθώς η πολιτική αναταραχή έχει «πληγώσει» τη νομοθετική ατζέντα του Προέδρου Trump, συμπεριλαμβανομένης της φορολογικής μεταρρύθμισης.
Οι αποδόσεις σε κρατικά και τοπικά ομόλογα έφτασαν στα χαμηλότερα του 2017 την περασμένη εβδομάδα.
Μια ανάλυση δείχνει ότι τα δημοτικά ομόλογα αποτιμώνται ανεξάρτητα από τους κορυφαίους ομοσπονδιακούς συντελεστές φόρου εισοδήματος, κάτι που κάνουν εδώ και δεκαετίες.
Οι αναλυτές δήλωσαν ότι ο λόγος είναι ότι τα κρατικά και τα τοπικά ομόλογα δεν συνδέονται άμεσα και εύκολα με άλλες κεφαλαιαγορές.
Η μεταρρύθμιση του εταιρικού φόρου μπορεί να συμβεί μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με τους αναλυτές, αλλά είναι μάλλον απίθανο ότι οι «P & C και οι τραπεζικοί φόροι θα μειωθούν επαρκώς για να επηρεάσουν τις τιμές, αλλά και τη ροή χρημάτων στους δήμους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης