Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Ισχυρή πιστοληπτική ικανότητα, υψηλή κεφαλαιοποίηση και χαμηλό ρίσκο για τις σκανδιναβικές τράπεζες

Moody's: Ισχυρή πιστοληπτική ικανότητα, υψηλή κεφαλαιοποίηση και χαμηλό ρίσκο για τις σκανδιναβικές τράπεζες
Το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων που κυμαίνεται από 0,4% έως 2,4% στο τέλος του 2016
Η ισχυρή πιστοληπτική ικανότητα των μεγάλων σκανδιναβικών τραπεζών ενισχύεται από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, την κερδοφορία και το χαμηλό ρίσκο των περιουσιακών στοιχείων, σχολιάζει ο οίκος αξιολόγησης Moody's.
Πρόκειται για τις παρακάτω έξι:
Nordea Bank AB (Nordea), SEB, Svenska Handelsbanken AB (SHB), Swedbank AB (Swedbank), Danske Bank A/S (Danske), DNB Bank ASA (DNB).
Οι αξιολόγηση για τα μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα των έξι κυμαίνεται από «a2» μέχρι «baa1», όταν ο μέσεος όρος για το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα έιανι μόλις «baa3».
«Η ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων των έξι μεγάλων σκανδιναβικών τραπεζών υπερβαίνει την ποιότητα των διεθνών ομολόγων τους - παρά τους κινδύνους από ακίνητα, πετρέλαιο και ναυτιλιακά δάνεια - με αναλογία μη εξυπηρετούμενων δανείων που κυμαίνεται από 0,4% έως 2,4% στο τέλος του 2016.
Οι περισσότερες μεγάλες σκανδιναβικές τράπεζες έχουν δείκτες κεφαλαίου πάνω από τους ευρωπαίους ανταγωνιστές τους.
Η κεφαλαιακή τους θέση υποστηρίζεται από την ισχυρή τους αποδοτικότητα, αν και οι συνεχιζόμενες σημαντικές πληρωμές μερισμάτων περιορίζουν τον ρυθμό δημιουργίας εσωτερικού κεφαλαίου», σημειώνει η Moody's.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης