Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA Merrill Lynch: Τα μεγάλα χρηματιστηριακά σοκ δεν φοβίζουν πια τους επενδυτές

BofA Merrill Lynch: Τα μεγάλα χρηματιστηριακά σοκ δεν φοβίζουν πια τους επενδυτές
H Bank of America Merrill Lynch σχολιάζει ότι οι επενδυτές εκμεταλλεύονται την πτώση του χρηματιστηρίου για να αγοράσουν φτηνές μετοχές 
Τα μεγάλα χρηματιστηριακά σοκ δεν τρομάζουν πια τους επενδυτές, αντιθέτως οι απότομες μειώσεις είναι ευπρόσδεκτες.
Οι traders εκμεταλλεύονται την αδυναμία των μετοχών για να αγοράσουν στην πτώση ή να διευρύνουν τις θέσεις τους αγοράζοντας μετοχές σε discount.
Κι αυτό βοήθησε την αγορά των μετοχών να ανακάμψει από τα βραχυπρόθεσμα sell offs γρηγορότερα από ποτέ.
Η δυναμική ήταν εμφανής μόλις την περασμένη εβδομάδα, όταν ο S&P 500 μειώθηκε κατά 1,8% σε μία μόνο ημέρα, γεγονός που σηματοδότησε κίνηση πέντε προτύπων απόκλισης.
Ο δείκτης ανέκτησε το 85% αυτής της ζημίας τις επόμενες τρεις ημέρες, που ήταν η δεύτερη γρηγορότερη και τόσο μεγάλη αντιστάθμιση μιας ζημίας στην ιστορία του S&P 500, σύμφωνα με τα στοιχεία της Bank of America Merrill Lynch.
Επιπλέον, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι τελευταίες τρεις φορές που ο δείκτης απορρόφησε μια μείωση παρόμοιου μεγέθους, δεν χρειάστηκαν περισσότερο από εννέα ημέρες για να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος των ζημιών.
«Τα σοκ στην αγορά θεωρούνται από τους επενδυτές σαν πρώτες ευκαιρίες και όχι ως σημάδια για την έναρξη μια αυξανόμενης αβεβαιότητας» επισημαίνουν οι αναλυτές της Bank of America Merrill Lynch.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης