Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η Moody's υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του Χονγκ Κονγκ σε Aa2, από Aa1

Η Moody's υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του Χονγκ Κονγκ σε Aa2, από Aa1
Αναβάθμισε τις προοπτικές σε σταθερές από αρνητικές
Σε συνέχεια της υποβάθμισης της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Κίνας από τον οίκον Moody's σε A1 από Aaa3, ο οίκος ακιολόγησης προχώρησε και στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του Χονγκ Κονγκ σε Aa2 από την Aa1 και αναβάθμισε τις προοπτικές σε σταθερές από αρνητικές.
Η υποβάθμιση στην αξιολόγηση του Χονγκ Κονγκ αντικατοπτρίζει την άποψη της Moody's ότι οι πιστωτικές τάσεις στην Κίνα θα συνεχίσουν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο πιστωτικό προφίλ του Χονγκ Κονγκ, λόγω της στενής και αυστηρότερης οικονομικής, οικονομικής και πολιτικής σχέσης με την ηπειρωτική χώρα.
Οι οικονομικές και οικονομικές σχέσεις μεταξύ Χονγκ Κονγκ και Κίνας είναι στενές και ευρείες.
Σε συνδυασμό με πολιτικούς δεσμούς, αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε διάβρωση του πιστωτικού προφίλ της Κίνας, όπως αυτή που αντικατοπτρίζεται στην υποβάθμιση της βαθμολογίας της Κίνας στο Α1 με σταθερή προοπτική, θα επηρεάσει τελικά το πιστωτικό προφίλ του Χονγκ Κονγκ και θα αντικατοπτρίζεται στην (SAR).
Η Κίνα αντιπροσωπεύει περισσότερες από τις μισές εξαγωγές αγαθών του Χονγκ Κονγκ, τα τρία τέταρτα των αφίξεων τουριστών και το 40% των εξαγωγών υπηρεσιών γενικά.
Έμμεσα, το Χονγκ Κονγκ είναι μια πολύ ανοιχτή οικονομία με τις εξαγωγές, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων είναι επανεξαγωγές, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 190% του ΑΕΠ.
Σε συνδυασμό με το αυξανόμενο μερίδιο της Κίνας στο παγκόσμιο ΑΕΠ και το παγκόσμιο εμπόριο, το πολύ υψηλό άνοιγμα του Χονγκ Κονγκ στο παγκόσμιο εμπόριο εντείνει τις αποτελεσματικές οικονομικές σχέσεις μεταξύ Χονγκ Κονγκ και Κίνας.
Οι οικονομικές σχέσεις μεταξύ του Χονγκ Κονγκ και της Κίνας είναι ευρείας φύσεως και μεγάλες όσον αφορά το μέγεθος των περιουσιακών στοιχείων.
Η έκθεση του τραπεζικού τομέα του Χονγκ Κονγκ στην ηπειρωτική Κίνα αυξήθηκε περαιτέρω κατά το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους.
Ο συνολικός δανεισμός που σχετίζεται με την ηπειρωτική χώρα αυξήθηκε σε 3,6 τρισεκατομμύρια δολάρια Χονγκ Κονγκ στα τέλη του 2016, αυξημένος κατά 3,5% σε σύγκριση με τον περασμένο Ιούνιο, ενώ άλλα μη τραπεζικά ανοίγματα αυξήθηκαν επίσης κατά 11,4% σε 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια Χονγκ Κονγκ.
Οι σταθερές προοπτικές υποδηλώνουν ότι οι κίνδυνοι για την αξιολόγηση του Χονγκ Κονγκ είναι ισορροπημένοι.
Το αυτόνομο πιστωτικό προφίλ του Χονγκ Κονγκ, αν δεν υπάρχει σύνδεση με την Κίνα, αξίζει ήδη υψηλότερη βαθμολογία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης