Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan, BNP Paribas: Οι επενδυτές επιστρέφουν στις ευρωπαϊκές μετοχές

JP Morgan, BNP Paribas: Οι επενδυτές επιστρέφουν στις ευρωπαϊκές μετοχές
Η ισχυροποίηση του ευρώ ωφελεί τις ευρωπαϊκές μετοχές
Στις ευρωπαϊκές μετοχές έχουν αρχίσει να στρέφονται οι επενδυτές στα χρηματιστήρια.
Έπειτα από χρόνια νομισματικής αδυναμίας, οι μετοχές που εξαρτώνται από την εγχώρια οικονομία έχουν αρχίσει να υπεραποδίδουν.
Μάλιστα, σύμφωνα με το Bloomberg, αναλυτές από τις JP Morgan, BNP Paribas και Kepler Cheuvreux αναφέρουν ότι η τάση θα επιταχυνθεί καθώς η ανάπτυξη της ευρωζώνης βελτιώνεται και το ευρώ ενισχύεται έναντι του δολαρίου.
«Αρχίζουμε να βλέπουμε μια τάση, ειδικά τον περασμένο μήνα, όπου περισσότερες εγχώριες εταιρείες, όπως οι εταιρείες λιανεμπορίου, υπερέβησαν την απόδοση, ενώ οι εξαγωγείς στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, της αεροναυτικής και της αμυντικής βιομηχανίας υστερούν», δήλωσε ο Pierre Martin της Saxo Bank.
«Για τους επενδυτές που στοχεύουν γύρω στο 1,15 για το ευρώ έναντι του δολαρίου, θα ήταν λογικό να είναι λίγο λιγότερο bullish σε εταιρείες όπως η Airbus και η Michelin» επεσήμανε ο ίδιος.
«Η τάση μας έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον.
Εάν η ισχύς του ευρώ παραμείνει, θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο να προσθέσουμε λίγες περισσότερες μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης, που τείνουν να είναι πιο εγχώριες» είπε ο Simon Wiersma της ING Bank προσθέτοντας ότι αν τα οικονομικά δεδομένα «παραμείνουν τόσο καλά όσο είναι τώρα, το ευρώ θα μπορούσε να ενισχυθεί».
«Σε αυτό το σημείο, η περαιτέρω ισχυροποίηση του νομίσματος θα αρχίσει να προκαλεί πρόβλημα για τα κέρδη κάποιων εταιρειών και θα ωφελήσει τις εγχώριες εταιρείες» δήλωσε ο Emmanuel Cau της JP Morgan, ο οποίος τόνισε «αρχίζουμε να βλέπουμε ήδη κάποια αλλαγή.
Ένα ισχυρότερο ευρώ είναι τελικά καλό για τις ευρωπαϊκές μετοχές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης