Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η British Airways αντιμέτωπη με καινούργια προβλήματα, από ενδεχόμενη απεργία των αεροσυνοδών

Η British Airways αντιμέτωπη με καινούργια προβλήματα, από ενδεχόμενη απεργία των αεροσυνοδών
Η ένωση αεροσυνοδών απειλεί με τετραήμερη αποχώρηση, προσθέτοντας περισσότερη πίεση μετά το σαββατοκύριακο των ακυρωμένων πτήσεων
Οι υπάλληλοι της British Airways απειλούν με απεργία, λίγες μόλις ημέρες μετά την αποτυχία του ηλεκτρονικού συστήματος που ακύρωσε τα ταξίδια για περισσότερους από 75.000 επιβάτες και έθεσε υπό έλεγχο τις περικοπές κόστους του αερομεταφορέα.
Τα μέλη της ένωσης Unite σχεδιάζουν να αποχωρήσουν από τις 16 Ιουνίου έως τις 19 Ιουνίου, αφού η αεροπορική εταιρεία ανέστειλε τα ταξιδιωτικά οφέλη για τους αεροσυνοδούς που συμμετείχαν σε 26ημερη απεργία που είχε να κάνει με τις αμοιβές στις αρχές του 2017.
Η αεροπορική εταιρεία και η Unite έφτασαν στη συνέχεια σε συμφωνία σχετικά με τους μισθούς, αλλά η ένωση δεν είδε τη συμφωνία να ισχύει στα μέλη της λόγω της διαφωνίας σχετικά με τα οφέλη για τα ταξίδια.
"Η τιμωρία του προσωπικού για τη χρήση νόμιμων μέσων για την επίτευξη μιας συμφωνίας για τους μισθούς, είναι μια πολιτική την οποία η Unite δεν μπορεί να δεχθεί και μια πολιτική που τελικά θα βλάψει το εμπορικό σήμα της BA", ανέφερε ο βοηθός γενικός γραμματέας Howard Beckett σε δήλωση.
Ανέφερε την "επίμονη άρνηση" της αεροπορικής εταιρείας για δωρεάν πτήσεις σε εργαζόμενους.
Μια εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας, προέτρεψε την Unite να παρουσιάσει τη συμφωνία στα μέλη της.
«Είχαμε φτάσει σε συμφωνία για την αμοιβή», είπε.
"Η απεργία είναι εντελώς περιττή".
Η ένωση ανέφερε ότι η απεργία δεν θα εμποδίσει τους ταξιδιώτες να φτάσουν στους προορισμούς τους.
Η British Airways δεν πραγματοποίησε πτήσεις το περασμένο Σαββατοκύριακο λόγω αποτυχίας υλικού που μπορεί να κοστίσει στον αερομεταφορέα μέχρι και 100 εκατομμύρια ευρώ.
Το χάος πυροδότησε μια έντονη συζήτηση στη Βρετανία σχετικά με την αναδιάρθρωση της εταιρείας.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της British Airways, Alex Cruz, ο οποίος ανέλαβε τον Απρίλιο του 2016, έχει μειώσει το κόστος εν μέρει με την εξωτερική ανάθεση της τεχνολογίας λογισμικού σε ξένες εταιρείες.
Η ένωση της GMB ξεχωριστά την Παρασκευή κάλεσε τη British Airways να σταματήσει τα σχέδια για την εξωτερική ανάθεση άλλων 600 στελεχών πληροφορικής.
Η ένωση ζήτησε επίσης τη διεξαγωγή μίας λεπτομερής έρευνας για το περιστατικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης