Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bernanke (πρώην πρόεδρος Fed): Υπερβολική η άνοδος της εμπιστοσύνης - Διαφαίνονται θετικές τάσεις παγκοσμίως

Bernanke (πρώην πρόεδρος Fed): Υπερβολική η άνοδος της εμπιστοσύνης - Διαφαίνονται θετικές τάσεις παγκοσμίως
Η διεύρυνση της ανισότητας και η μείωση της κοινωνικής κινητικότητας συνιστούν μεγάλες, μακροχρόνιες ανησυχητικές τάσεις, τόνισε ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης των ΗΠΑ
Η μεγάλη άνοδος στους δείκτες της εμπιστοσύνης ήταν κάπως υπερβολική, τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Ben Bernanke, σε συνέντευξή του στη «Vox», τονίζοντας ότι τώρα αρχίζουν κάποιοι να… προσγειώνονται.
Ο Bernanke δήλωσε ακόμη ότι κοιτώντας προς τις αγορές και την οικονομία σε παγκόσμιο επίπεδο, διαφαίνονται ορισμένες θετικές τάσεις, «δείχνοντας» ιδιαίτερα σε Κίνα, Ιαπωνία και Ευρώπη.
Ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης των ΗΠΑ τόνισε, παράλληλα, ότι η διεύρυνση της ανισότητας και η μείωση της κοινωνικής κινητικότητας συνιστούν μεγάλες, μακροχρόνιες ανησυχητικές τάσεις.
Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν πιστεύει ότι είναι εφικτό να επανέλθουν παλιές θέσεις εργασίας και βιομηχανίες, όπως ο άνθρακας, ενώ υπογράμμισε ότι η ανάκαμψη των Ηνωμένων Πολιτειών αποτελεί το αντικείμενο του… πόθου των άλλων μεγάλων βιομηχανικών οικονομιών.
Ταυτόχρονα, ο Bernanke δήλωσε πως η λογική μεταρρύθμιση του εταιρικού φόρου θα μπορούσε πιθανώς να δημιουργήσει περισσότερες επενδυτικές δαπάνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης