Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνελήφθη ο πρόεδρος της Διεθνούς Αμνηστίας και 22 δικηγόροι στην Τουρκία

Συνελήφθη ο πρόεδρος της Διεθνούς Αμνηστίας και 22 δικηγόροι στην Τουρκία
«Είναι μια ακόμη απόδειξη πόσο έχουν επεκταθεί και πόσο αυθαίρετες έχουν γίνει οι διώξεις αυτές»...
Ο πρόεδρος του τουρκικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, Taner Kiliç, και 22 δικηγόροι συνελήφθησαν σήμερα, 6 Ιουνίου 2017, στην Τουρκία, όπως καταγγέλλει η Μ.Κ.Ο. που δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο.
«Το γεγονός ότι ο πρόεδρος του τουρκικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας σύρθηκε από το κύμα διώξεων που έχουν εξαπολύσει οι τουρκικές αρχές μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, είναι μια ακόμη απόδειξη πόσο έχουν επεκταθεί και πόσο αυθαίρετες έχουν γίνει οι διώξεις αυτές.
Ο Taner Kiliç έχει μια μακρά και διαπρεπή ιστορία υπεράσπισης ακριβώς αυτών των ελευθεριών τις οποίες τώρα οι τουρκικές αρχές σκοπεύουν να πατάξουν.
Η σύλληψη του κ. Kiliç δεν φέρεται να συνδέεται με την δουλειά του στην Διεθνή Αμνηστία, ούτε θεωρείται πιθανό να συνδέεται με τις εργασίες οργανώσεων προάσπισης δικαιωμάτων στην Τουρκία», ανέφερε σχετικά ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης, Salil Shetty.
Η εντολή κράτησης κάνει λόγο για ύποπτα μέλη της οργάνωσης του αυτοεξόριστου, στην Πενσιλβάνια των Η.Π.Α., ιεροκήρυκα Fethullah Gulen, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ως τον ενορχηστρωτή του πραξικοπήματος, αναφέρει η οργάνωση.
Σε πρόσφατη έκθεσή της, η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε τις αυθαίρετες απολύσεις τουλάχιστον 100.000 δημοσίων υπαλλήλων, έπειτα από την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης, που ακολούθησε την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης