Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fed: Κατά 2,3 τρισ. αυξήθηκε η αξία των αμερικανικών νοικοκυριών το α' 3μηνο 2017, στα 94,8 τρισ. δολάρια

Fed: Κατά 2,3 τρισ. αυξήθηκε η αξία των αμερικανικών νοικοκυριών το α' 3μηνο 2017, στα 94,8 τρισ. δολάρια
Τέτοιες μεγάλες αυξήσεις παρατηρήθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1990 όταν η χρηματιστηριακή αγορά ανέβαινε επίσης ταχέως και το 2004 όταν αναρριχήθηκαν, τόσο οι αγορές όσο και οι τιμές των κατοικιών
Η καθαρή συνολική αξία των νοικοκυριών των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 2,3 τρισ. δολάρια το πρώτο 3μηνο του 2017, φθάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ των 94,8 τρισ. δολαρίων, καθώς η χρηματιστηριακή αγορά σημείωσε άνοδο και οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν σε πολλά μέρη της χώρας.
Η αξία των νοικοκυριών στη χρηματιστηριακή αγορά αυξήθηκε κατά 1,3 τρισ. δολάρια το 3μηνο, δείχνοντας πως η αύξηση της αγοράς έχει δημιουργήσει άνεμο αισιοδοξίας που συμβάλλει στη στήριξη της εμπιστοσύνης των καταναλωτών.
Τα στοιχεία προέρχονται από την τριμηνιαία έκθεση της Fed, γνωστή ως «Ροή Κεφαλαίων», η οποία παρακολουθεί τον συνολικό πλούτο όλων των αμερικανικών νοικοκυριών και μη κερδοσκοπικών οργανισμών.
Η έκθεση έδειξε ότι η αξία των ακινήτων των νοικοκυριών αυξήθηκε κατά περίπου 500 δισ. δολάρια το ίδιο διάστημα, αντανακλώντας τη συνεχιζόμενη αύξηση των τιμών των κατοικιών.
Το άθροισμα των καταθέσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς αυξήθηκε κατά περίπου 100 δισ. δολάρια!
Τα χρέη των νοικοκυριών αυξήθηκαν κατά περίπου 46 δισ. δολάρια το ίδιο διάστημα.
Η αύξηση των 2,3 τρισ. δολαρίων, αν και μεγάλη, δεν έχει προηγούμενο.
Τέτοιες μεγάλες αυξήσεις παρατηρήθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1990, όταν η χρηματιστηριακή αγορά ανέβαινε επίσης ταχέως και το 2004 όταν αναρριχήθηκαν, τόσο οι αγορές όσο και οι τιμές των κατοικιών.
Την τελευταία φορά που ο πλούτος αυξήθηκε τόσο γρήγορα ήταν στα τέλη του 2013.
Κατά την ύφεση του 2007-09, όταν μειώθηκε και η αγορά κατοικίας και η χρηματιστηριακή αγορά, τα νοικοκυριά έχασαν σχεδόν 12 τρισ. δολάρια.
Αλλά τα τελευταία χρόνια, τα νοικοκυριά συνολικά έχουν ανακτήσει αυτόν τον πλούτο καθώς η χρηματιστηριακή αγορά και στη συνέχεια η στεγαστική αγορά άρχισαν να ανακάμπτουν.
Οι ΗΠΑ έχουν περίπου 126 εκατομμύρια νοικοκυριά, δηλαδή η μέση καθαρή αξία των νοικοκυριών των ΗΠΑ είναι περίπου 750.000 δολάρια.
Η έκθεση δεν παρέχει λεπτομέρειες για τον τρόπο κατανομής του πλούτου μεταξύ των νοικοκυριών.
Τα στοιχεία δεν είναι προσαρμοσμένα στον πληθωρισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης