Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σε «Baa3», από «Baa2», υποβαθμίζει τη Νότια Αφρική η Moody's - Αρνητικό το outlook

Σε «Baa3», από «Baa2», υποβαθμίζει τη Νότια Αφρική η Moody's - Αρνητικό το outlook
Η Moody's επικαλείται την αποδυνάμωση του θεσμικού πλαισίου, τις μειωμένες προοπτικές ανάπτυξης και τη βραδύτερη πρόοδο στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τη συνεχιζόμενη διάβρωση της δημοσιονομικής ισχύος
Σε «Baa3», από «Baa2», υποβάθμισε τη βαθμολογία για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Νοτίου Αφρικής ο οίκος αξιολόγησης Moody's, ενώ ταυτόχρονα όρισε ως «αρνητικές» τις προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook).
Η Moody's επικαλείται για τις αξιολογήσεις της την αποδυνάμωση του θεσμικού πλαισίου της χώρας, τις μειωμένες προοπτικές ανάπτυξης που αντικατοπτρίζουν την πολιτική αβεβαιότητα και τη βραδύτερη πρόοδο στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τη συνεχιζόμενη διάβρωση της δημοσιονομικής ισχύος, λόγω της αύξησης του δημόσιου χρέους.
Βέβαια, σημειώνει η Moody's, η αξιολόγηση «Baa3» αναγνωρίζει και ορισμένα σημαντικά πλεονεκτήματα που εξακολουθούν να υποστηρίζουν την πιστοληπτική ικανότητα της Νότιας Αφρικής.
Οι αρνητικές προοπτικές επαναξιολόγησης αντικατοπτρίζουν τους συνεχιζόμενους κινδύνους για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση, που συνδέονται με τις πολιτικές προοπτικές.
Μεσοπρόθεσμα, εκτιμά ο οίκος, η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην αφρικανική χώρα θα υποστηριχτεί, λόγω των προοπτικών των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που αποσκοπούν στην αύξηση της δυνητικής ανάπτυξης και την ευελιξία στις δημοσιονομικές δαπάνες.
Βασικά χαρακτηριστικά για το 2016:

Κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 12.679 δολάρια

Οικονομική ανάπτυξη: 0,3%

Πληθωρισμός: 6,8%

Δημοσιονομικό ισοζύγιο: -3,7%

Ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών: -3,2%

(Εξωτερικό) Δημόσιο χρέος: 52,3%

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης