Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody’s: «Στον πάγο» η αξιολόγηση για τις ιταλικές επιχειρήσεις, λόγω αδύναμης οικονομικής ανάπτυξης

Moody’s: «Στον πάγο» η αξιολόγηση για τις ιταλικές επιχειρήσεις, λόγω αδύναμης οικονομικής ανάπτυξης
Η πιστωτική ποιότητα των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας και των επιχειρήσεων υποδομής θα παραμείνει γενικά σταθερή το 2017...
Η αδύναμη οικονομική ανάπτυξη του κράτους αλλά και η επίσης αδύναμη καταναλωτική εμπιστοσύνη ουσιαστικά δεν επιτρέπουν την όποια αναβάθμιση για την πιστοληπτική ικανότητα των -μη χρηματοπιστωτικών- επιχειρήσεων της γειτονικής μας χώρας μέχρι και το τέλος του 2018, σύμφωνα με όσα υπογραμμίζει σε έκθεσή της η Moody’s.
«Οι ιταλικές εταιρείες με μεγάλη έκθεση στην εγχώρια οικονομία, οι εταιρείες κοινής ωφέλειας και οι επιχειρήσεις υποδομών είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένες σε ενδεχόμενη επιδείνωση του πιστωτικού προφίλ του (ιταλικού) κράτους αλλά και πολιτικής αβεβαιότητας, αλλά αυτό θα είχε ελάχιστες επιπτώσεις σε άλλους τομείς.
Οι ιταλικές επιχειρήσεις θα πρέπει επίσης να παραμείνουν σε μεγάλο βαθμό απρόσβλητες από τις προκλήσεις στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, καθώς αναμένουμε ότι πως η ρευστότητα των εταιρειών θα παραμείνει καλή.
Η πιστωτική ποιότητα των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας και των επιχειρήσεων υποδομής θα παραμείνει γενικά σταθερή το 2017, υποστηριζόμενη επίσης από την καλή πρόσβαση σε εγχώριες και διεθνείς πηγές χρηματοδότησης\, αναφέρει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης