Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nomura: Έκπληξη αν η Fed δεν αυξήσει σήμερα (14/6) το εύρος επιτοκίων στο 1% - 1,25%

Nomura: Έκπληξη αν η Fed δεν αυξήσει σήμερα (14/6) το εύρος επιτοκίων στο 1% - 1,25%
«Η πλειοψηφία των αξιωματούχων της Fed, τις τελευταίες εβδομάδες, δεν έκανε καμία προσπάθεια να αποθαρρύνει τις αγορές για μία επικείμενη αύξηση»
Οι αναλυτές της Nomura θα εκπλαγούν (δυσάρεστα;) αν η Νομισματική Επιτροπή (FOMC) της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve, Fed) δεν αυξήσει, κατά τη σημερινή (14 Ιουνίου 2017) της συνεδρίαση, το εύρος επιτοκίων στο 1% - 1,25%.
«Η πλειοψηφία των αξιωματούχων της Fed, τις τελευταίες εβδομάδες, δεν έκανε καμία προσπάθεια να αποθαρρύνει τις αγορές για μία επικείμενη αύξηση (των επιτοκίων) τον Ιούνιο.
Το μεγαλύτερο ζήτημα που διακυβεύεται είναι το τι θα αποφασίσει για το μέλλον η FOMC, που θα πορευτεί.
Από τη συνεδρίαση του Μαρτίου, ο πληθωρισμός ήταν ασθενέστερος από τον αναμενόμενο.
Ωστόσο, το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο και είναι τώρα πολύ κάτω από τις εκτιμήσεις της FOMC, που είναι σύμφωνο με τη "μέγιστη βιώσιμη απασχόληση".
Αυτές οι δύο εξελίξεις θα τείνουν, από μόνες τους, να ωθήσουν την πολιτική σε αντίθετες κατευθύνσεις», αναφέρουν οι αναλυτές.
Δεδομένου ότι πρόκειται για σχετικά πρόσφατες εξελίξεις, συνεχίζουν οι αναλυτές της ιαπωνικής χρηματοπιστωτικής εταιρείας, η FOMC θα αναγνωρίσει αυτές τις κινήσεις, αλλά αναμένονται μόνο μικρές αλλαγές (επί τα βελτίω) στις οικονομικές της εκτιμήσεις (της Fed).
«Όσον αφορά τον πληθωρισμό, τα μέλη της FOMC δήλωσαν ότι η αδυναμία είναι πιθανώς παροδική.
Αντί να αναθεωρήσουν ουσιαστικά τις προβλέψεις τους κατά τη συνεδρίαση του Ιουνίου, αναμένουμε πιο ουσιαστικές αλλαγές στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, αφού καταστούν διαθέσιμα περισσότερα δεδομένα και μπορεί να γίνει πιο εμπεριστατωμένη επανεξέταση.
«Στην πραγματικότητα, περιμένουμε από την FOMC να περιμένει να δει το πως θα εξελιχθούν αυτές οι τάσεις, πριν σηματοδοτήσει μια αλλαγή στις οικονομικές της προοπτικές», καταλήγει η Nomura.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης