Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σε τεταμένο κλίμα η επικείμενη σημερινή (19/6) συνάντηση μεταξύ Trump και τεχνολογικών εταιρειών

ΗΠΑ: Σε τεταμένο κλίμα η επικείμενη σημερινή (19/6) συνάντηση μεταξύ Trump και τεχνολογικών εταιρειών
Μεταξύ των 18 προσκεκλημένων-αντιπροσώπων εταιρειών είναι οι Jeff Bezos (CEO της Amazon), Tim Cook (CEO της Apple), Satya Nadella (CEO της Microsoft), Peter Thiel and Eric Schmidt (πρόεδροι της Alphabet)
Κάθε άλλο παρά ήπια αναμένεται να είναι η σημερινή (19 Ιουνίου 2017), πρώτη σύσκεψη του Αμερικανικού Τεχνολογικού Συμβουλίου υπό τον Πρόεδρο Donald Trump, καθώς οι «γίγαντες» της Silicon Valley έρχονται μαινόμενοι απέναντι στις αντιμεταναστευτικές πολιτικές του Ρεπουμπλικάνου.
Το Συμβούλιο συστάθηκε έπειτα από σχετικό προεδρικό διάταγμα που υπέγραψε ο κ. Trump τον περασμένο Μάιο.
Μεταξύ των 18 προσκεκλημένων-αντιπροσώπων εταιρειών είναι οι Jeff Bezos (CEO της Amazon), Tim Cook (CEO της Apple), Satya Nadella (CEO της Microsoft), Peter Thiel and Eric Schmidt (πρόεδροι της Alphabet).
Ο Αμερικανός Πρόεδρος εξόργισε εκ νέου τους μεγάλους παίκτες της τεχνολογικής κοινότητας όταν, νωρίτερα αυτό το μήνα, απέσυρε τις Ηνωμένες Πολιτείες από τη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.
Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Mark Zuckerberg, ο CEO της Google Sundar Pichai, ο γενικός διευθυντής της General Electric, Jeff Immelt και ο κ. Cook, καταδίκασαν –μεταξύ άλλων– την κίνηση.
Ο κ. Elon Musk, διευθύνων σύμβουλος της Tesla, παραιτήθηκε από το Συμβούλιο μετά την παραπάνω αμφιλεγόμενη κίνηση του Trump.
Ένα έτερο «αγκάθι» για το Συμβούλιο είναι η βίζα «H-1B» για τους μη Αμερικανούς που εργάζονται στις Η.Π.Α., η οποία έχει βρεθεί στο στόχαστρο του Ρεπουμπλικάνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης