Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ: Εντός του 2017 η φορολογική μεταρρύθμιση – Ορθή η μείωση του ισολογισμού της Fed

ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ: Εντός του 2017 η φορολογική μεταρρύθμιση – Ορθή η μείωση του ισολογισμού της Fed
Ο Αμερικανός Πρόεδρος γνωστοποίησε πως οι Η.Π.Α. σχεδιάζουν την έκδοση πολύ μακροπρόθεσμων ομολόγων, χωρίς όμως να μιλήσει για ποσό ή απόδοση
Στη διαβεβαίωση πως η πολυαναμενόμενη φορολογική μεταρρύθμιση θα ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2017 προχώρησε εκ νέου ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, κ. Steven Mnuchin, σημειώνοντας πως η αμερικανική κυβέρνηση δουλεύει εντατικά επί του ζητήματος.
Την ίδια στιγμή, απηύθυνε νέα έκκληση στο Κογκρέσο να αυξήσει το «ταβάνι» για το αμερικανικό δημόσιο χρέος, λαμβάνοντας μία απόφαση μέχρι τον Σεπτέμβριο 2017, ενώ παραδέχθηκε ότι προς το παρόν τα φορολογικά έσοδα της κυβέρνησης είναι «λίγα χαμηλότερα» από τις προσδοκίες.
«Έχουμε αρκετά χρήματα μέχρι τον Σεπτέμβριο».
Κατά τις σημερινές (20 Ιουνίου 2017) του δηλώσεις, ο κ. Mnuchin χαιρέτισε την απόφασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Η.Π.Α. (Federal Reserve, Fed) να μειώσει το αμέσως επόμενο διάστημα τον τεράστιο ισολογισμό της.
Επί αυτού, να σημειωθεί πως η Fed σημείωσε ότι τα ακριβή μέτρα θα ανακοινωθούν στην επόμενη συνεδρίαση της Νομισματικής της Επιτροπής.
Τέλος, ο Αμερικανός Πρόεδρος γνωστοποίησε πως οι Η.Π.Α. σχεδιάζουν την έκδοση πολύ μακροπρόθεσμων ομολόγων, χωρίς όμως να μιλήσει για ποσό ή απόδοση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης