Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rosengren (Fed): Τα χαμηλά επιτόκια θέτουν κινδύνους για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα

Rosengren (Fed): Τα χαμηλά επιτόκια θέτουν κινδύνους για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα
Να λαμβάνουν υπόψη τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στη χάραξη πολιτικής και στην κανονιστική εποπτεία τους, κάλεσε τους κεντρικούς τραπεζίτες ο πρόεδρος της Fed Βοστώνης
H εποχή των χαμηλών επιτοκίων στις ΗΠΑ και αλλού θέτει κινδύνους για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) της Βοστώνης, Eric Rosengren, ενώ τόνισε πως οι κεντρικοί τραπεζίτες πρέπει να λαμβάνουν υπόψη αυτές τις ανησυχίες κατά τη λήψη αποφάσεων.
«Η νομισματική πολιτική είναι λιγότερο ικανή να αντισταθμίζει τις αρνητικές διαταραχές όταν τα επιτόκια είναι ήδη χαμηλά», δήλωσε ο Rosengren σε ομιλία του σε διάσκεψη στο Άμστερνταμ για τη μακροπροληπτική πολιτική, που διοργανώθηκε από κοινού από την ολλανδική και τη σουηδική κεντρική τράπεζα.
Συγκεκριμένα, ανέφερε, η καμπύλη αποδόσεων θα είναι ευαίσθητη στις ενέργειες των φορέων χάραξης πολιτικής όταν αρχίσουν να απομακρύνουν τα μέτρα νομισματικής τόνωσης.
Νωρίτερα, στο ίδιο συνέδριο, ο αντιπρόεδρος της Fed, Stanley Fischer, προειδοποίησε ότι ενώ οι ΗΠΑ και άλλες χώρες έχουν λάβει μέτρα για να ενισχύσουν τα εγχώρια χρηματοπιστωτικά συστήματα, πρέπει να γίνουν περισσότερα για την πρόληψη μιας μελλοντικής κρίσης.
Ο Rosengren κάλεσε τους κεντρικούς τραπεζίτες να λαμβάνουν υπόψη τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στη χάραξη πολιτικής και στην κανονιστική εποπτεία τους.
«Έχουν επιπτώσεις στην ανταπόκριση της νομισματικής πολιτικής σε αρνητικές κρίσεις», δήλωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης