Τελευταία Νέα
Διεθνή

Evans (Fed): Ήπιοι κίνδυνοι για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα των ΗΠΑ - Ανησυχητική η επιβράδυνση του πληθωρισμού

Evans (Fed): Ήπιοι κίνδυνοι για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα των ΗΠΑ - Ανησυχητική η επιβράδυνση του πληθωρισμού
Η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να περιμένει μέχρι τον Δεκέμβριο για μια νέα αύξηση των επιτοκίων, τόνισε ο πρόεδρος της Fed του Σικάγο
Υπάρχουν ήπιοι κίνδυνοι για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην οικονομία των ΗΠΑ, αλλά δεν είμαι υπερβολικά αγχωμένος γι’ αυτό, δήλωσε σήμερα (20/6/2017) ο πρόεδρος της Federal Reserve του Σικάγο, Charles Evans.
Μιλώντας στο «CNBC», ο Evans επεσήμανε πως μια μείωση του ισολογισμού της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) θα μπορούσε να πάρει πάνω από 3 χρόνια, ενώ δήλωσε πως η κεντρική τράπεζα βρίσκεται κοντά στο να ξεκινήσει να συρρικνώνει τον ισολογισμό της.
Ο ίδιος τόνισε ότι ανησυχεί ολοένα και περισσότερο για την πρόσφατη επιβράδυνση του πληθωρισμού και σχετικά με το εάν οι πιέσεις των τιμών θα φτάσουν τον στόχο της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (στο 2%).
«Θα πω ότι τα πιο πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό με έκαναν λίγο νευρικό.
Νομίζω ότι γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο από δω και πέρα», ανέφερε ο Evans.
Ο κυβερνήτης της Fed του Σικάγο δήλωσε ακόμη πως τα θεμελιώδη οικονομικά στοιχεία για τις ΗΠΑ είναι καλά, αναγνωρίζοντας πως μετά τις προεδρικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2016 υπήρξε ένα κύμα αισιοδοξίας.
Αναφερθείς σε μια νέα αύξηση των επιτοκίων, μετά από εκείνη της περασμένης εβδομάδας (κατά 0,25%, στο εύρος 1% με 1,25%), ο Evans τόνισε ότι η Fed θα μπορούσε να περιμένει μέχρι τον Δεκέμβριο και στη συνέχεια να λάβει μια σχετική απόφαση, αφού έχει παρακολουθήσει τα δεδομένα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης