Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moody's: Η είσοδος των κινεζικών μετοχών στον δείκτη της MSCI θα προσελκύσει διεθνείς επενδυτές

Moody's: Η είσοδος των κινεζικών μετοχών στον δείκτη της MSCI θα προσελκύσει διεθνείς επενδυτές
«Η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εγχώρια αγορά μετοχών παγκοσμίως με βάση την κεφαλαιοποίηση, οπότε η συμπερίληψη μετοχών στον δείκτη MSCIEM θα επιτρέψει στους επενδυτές να ικανοποιήσουν καλύτερα τη ζήτηση για ευρεία έκθεση στην Κίνα»
Θετικά αποτιμά την συμπερίληψη των κινεζικών μετοχών (επιπέδου «Α») στον δείκτη της MSCI για τις αναδυόμενες αγορές («MSCSEM») η Moody's, καθώς, όπως εκτιμά σε σημερινή (21 Ιουνίου 2017) της έκθεση, θα αποτελέσει πόλο έλξης για επενδυτές –κάτι που μεταφράζεται σε εισροή νέων κεφαλαίων για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.
Επίσης, παραπάνω θα λειτουργήσουν ευεργετικά για τα funds που επενδύουν σε συγκεκριμένους δείκτες, όπως οι BlackRock, FIL, Vanguard, State Street Bank Trust Company και Invesco.
Η Moody's εξηγεί ότι η συμπερίληψη των μετοχών «A» θα ξεκινήσει με μία στάθμιση των μετοχών της τάξης του 0,73% στον δείκτη MSCIEM, κάτι που μεταφράζεται σε δυνητικές εισροές περίπου 12 δισ. δολαρίων προς την Κίνα από τα funds που επενδύουν στον δείκτη.
«Η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εγχώρια αγορά μετοχών παγκοσμίως με βάση την κεφαλαιοποίηση, οπότε η συμπερίληψη μετοχών στον δείκτη MSCIEM θα επιτρέψει στους επενδυτές να ικανοποιήσουν καλύτερα τη ζήτηση για ευρεία έκθεση στην Κίνα, να οικοδομήσουν πρόσθετες στρατηγικές χρησιμοποιώντας την εγχώρια κινεζική αγορά», σημειώνει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, ο οποίος εκτιμά πως η εν εξελίξει ρυθμιστική απελευθέρωση στην αγορά της Κίνας θα οδηγήσει σε πλήρη συμπερίληψη των μετοχών «Α» τα επόμενα χρόνια, με εκτιμώμενο «βάρος» 20% στον δείκτη MSCIEM!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης