Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Η αγορά ομολόγων της Κίνας θα ξεπεράσει, σε 5 χρόνια, την ιαπωνική ως δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο

UBS: Η αγορά ομολόγων της Κίνας θα ξεπεράσει, σε 5 χρόνια, την ιαπωνική ως δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο
Η αγορά ομολόγων της Κίνας θα διπλασιαστεί από τα τρέχοντα επίπεδα των 9 τρισ. δολ. μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια
Η αγορά ομολόγων της Κίνας θα διπλασιαστεί σε μέγεθος μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, ξεπερνώντας την Ιαπωνία που έχει γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη μετά τις ΗΠΑ, σύμφωνα με ανάλυση της UBS Asset Management.
«Πιστεύουμε ότι όλο και περισσότερες ότι η Κίνα θα αντλήσει κεφάλαια από την αγορά ομολόγων, δεδομένου ότι η εγχώρια αγορά είναι ήδη μεγάλη και αρκετά ρευστή για να προσελκύσει νέους επενδυτές», αναφέρεται στην ανάλυση της ελβετικής τράπεζας.
Παράλληλα, οι αναλυτές προέβλεψαν ότι η αγορά κρατικών ομολόγων της Κίνας θα αυξηθεί σε 3 τρισ. δολ. τα επόμενα τρία χρόνια από το 1 τρισ. που είναι σήμερα.
Τέτοιες προοπτικές ανάπτυξης συνδυασμένες με τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις της χώρας, κάνουν την αγορά ομολόγων της Κίνας μια ελκυστική επένδυση, επισημαίνεται στην ανάλυση της UBS.
«Στον απόηχο της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης, η ανορθόδοξη νομισματική πολιτική οδήγησε σε πληθωρισμό των τιμών σε όλους τους κλάδους των παραδοσιακών assets.
Αυτό που με τη σειρά του δημιούργησε συμπίεση των αποδόσεων, με το ποσό των κρατικών ομολόγων με αρνητικές αποδόσεις παγκοσμίως να υπολογίζεται σε 8,6 τρισ. δολ., σύμφωνα με ανάλυση της Fitch (Μάρτιος 2017)» σύμφωνα με ανάλυση της UBS.
Στον αντίποδα, τα κινεζικά ομόλογα προσφέρουν ελκυστικές αποδόσεις, επισημαίνουν οι αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης