Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Ανησυχία για τη βρετανική οικονομία, λόγω της αδύναμης ζήτησης και της πτώσης στην αγορά ακινήτων

Moody's: Ανησυχία για τη βρετανική οικονομία, λόγω της αδύναμης ζήτησης και της πτώσης στην αγορά ακινήτων
«Παρόλα αυτά, συνεχίζουμε να βλέπουμε την ανάκαμψη των επενδυτικών προθέσεων που κατευθύνεται από τον μεταποιητικό τομέα»
Ως εμφανή σημάδια κόπωσης της βρετανικής οικονομίας παρουσιάζει την πτώση της ζήτησης στο καταναλωτικό κοινό και την πτώση των τιμών στην αγοράς ακινήτων η Moody’s, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι εξακολουθεί να υπάρχει αύξηση του ΑΕΠ, παρά το επικείμενο Brexit.
Όπως διαπιστώνει ο οίκος αξιολόγησης, οι δείκτες υποδηλώνουν ότι η διστακτικότητα των καταναλωτών επεκτάθηκε το δεύτερο τρίμηνο το 2017.
«Παρόλα αυτά, συνεχίζουμε να βλέπουμε την ανάκαμψη των επενδυτικών προθέσεων που κατευθύνεται από τον μεταποιητικό τομέα, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει κάπως υψηλότερες δαπάνες για πάγιο κεφάλαιο από τις επιχειρήσεις», σημειώνεται.
Επίσης, αναφέρει η Moody’s, παρά το ότι το γενικό οικονομικό περιβάλλον του Ηνωμένου Βασιλείου παραμένει –σε γενικές γραμμές– σταθερό, ο ολοένα αυξανόμενος πληθωρισμός αποτελεί μια ακόμη πρόκληση για την ήδη εξασθενημένη εικόνα της κατανάλωσης.
Βέβαια, υπάρχουν περισσότερες θετικές ενδείξεις από την εγχώρια αγορά εργασίας, με τις προοπτικές απασχόλησης να σηματοδοτούν αύξηση των θέσεων εργασίας τους επόμενους μήνες.
Από την τελευταία έκθεση «Brexit Monitor» της Moody’s, οι κυριότερες εξελίξεις ήταν οι βρετανικές εκλογές στις 8 Ιουνίου και η επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων Ηνωμένου Βασιλείου και Βρυξελλών, στις 19 Ιουνίου.
«Ένα χρόνο μετά το δημοψήφισμα του Ηνωμένου Βασιλείου, η βασική μας υπόθεση ότι η Brexit θα έχει μέτρια πιστωτική επίδραση παραμένει σε ισχύ.
Ωστόσο, υπάρχουν σαφείς και ουσιαστικοί αρνητικοί κίνδυνοι εάν το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ε.Ε. δεν καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με τη μελλοντική σχέση τους», καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης