Τελευταία Νέα
Διεθνή

Powell: Η Fed εξετάζει αναθεώρηση των κεφαλαιακών κανόνων, με στόχο την ενίσχυση της εκκαθάρισης συναλλαγών

Powell: Η Fed εξετάζει αναθεώρηση των κεφαλαιακών κανόνων, με στόχο την ενίσχυση της εκκαθάρισης συναλλαγών
Οι κεφαλαιακοί κανόνες είναι «τυφλοί» απέναντι στους κινδύνους, τόνισε το μέλος του δ.σ. της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ
Οι κεφαλαιακοί κανόνες των ΗΠΑ ενδέχεται να αποθαρρύνουν τις τράπεζες από την εκκαθάριση χρηματιστηριακών συναλλαγών και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) εξετάζει το ενδεχόμενο αναθεώρησής τους, δήλωσε σήμερα (23/6/2017) ο Jerome Powell, μέλος του δ.σ. της κεντρικής τράπεζας.
«Το γεγονός ότι οι κεφαλαιακοί κανόνες είναι “τυφλοί” απέναντι στους κινδύνους και απαιτούν από τις τράπεζες να διακρατούν κεφάλαια με βάση το μέγεθος των επενδύσεών τους, μπορεί να είναι μέρος του προβλήματος», τόνισε ο Powell.
«Κατά την άποψή μου, η ρύθμιση του ενισχυμένου συντελεστή συμπληρωματικής μόχλευσης (SLR) για τις παγκόσμιες συστηματικά σημαντικές τράπεζες των ΗΠΑ θα πρέπει να επανεξεταστεί από αυτή την προοπτική», συνέχισε ο ίδιος, μιλώντας σε συμπόσιο για την εκκαθάριση συναλλαγών στο Σικάγο.
Παράλληλα, ο Powell δήλωσε πως οι αμερικανικές τράπεζες θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την εξέταση του κινδύνου ρευστότητας στα stress tests.
Την ίδια ώρα, ο Daniel Tarullo, πρώην μέλος του δ.σ. της Fed, δήλωσε στην τελευταία του ομιλία ως μέλος της Fed, ότι ο κανόνας που αποσκοπεί στην αντιστάθμιση ενός μελλοντικού οικονομικού σοκ, θα μπορούσε να τροποποιηθεί.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης