Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

«Τορπίλη» Σαββίδη απειλεί με πτώχευση τον ΔΟΛ – Παρέμβαση κατά της επικύρωσης του πλειοδοτικού διαγωνισμού

«Τορπίλη» Σαββίδη απειλεί με πτώχευση τον ΔΟΛ – Παρέμβαση κατά της επικύρωσης του πλειοδοτικού διαγωνισμού
Πληροφορίες για παρέμβαση του ομίλου του ομογενή επιχειρηματία κατά της επικύρωσης του πλειοδοτικού διαγωνισμού
«Συναγερμός» έχει σημάνει στις τράπεζες αλλά και τον ειδικό διαχειριστή του ΔΟΛ εν όψει της συζήτησης στο Πρωτοδικείο Αθηνών, την ερχόμενη Δευτέρα, του αιτήματος για επικύρωση του πλειοδοτικού διαγωνισμού για την πώληση του ΔΟΛ.
Και αυτό διότι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την κατακύρωσης του πλειοδοτικού διαγωνισμού αναμένεται να παρέμβει ο όμιλος Ιβάν Σαββίδη, επικαλούμενος αντικανονικότητα στη διαδικασία του διαγωνισμού.
Μεταξύ άλλων, κατά τις ίδιες πληροφορίες, η παρέμβαση θα εστιάζεται στο επιχείρημα ότι λόγω των περιορισμών που υπήρχαν στις χώρες προέλευσης των απαιτούμενων εγγυητικών δεν επετράπη στην εταιρία να υποβάλλει υψηλότερη προσφορά και ότι δεν εξασφαλίστηκε η διαφάνεια και η απόλυτη μυστικότητα του διαγωνισμού.
Από την άλλη πλευρά, βεβαίως, τραπεζικοί κύκλοι σημειώνουν ότι οι όροι του διαγωνισμού ήταν εκ των προτέρων γνωστοί και η υποχρέωση για έκδοση εγγυητικής έδινε τη δυνατότητα λήψης της από οποιαδήποτε χώρα μέλος του ΟΟΣΑ του οποίου μέλος δεν είναι η Κύπρος που έχει δηλώσει έδρα η Dimera του κ. Ιβάν Σαββίδη αλλά πλήθος άλλων χωρών.
Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Σαββίδη είχε ζητήσει αρχικά μετάθεση του διαγωνισμού, πράγμα που δεν ήταν δυνατόν λόγω των συγκεκριμένων διαδικασιών και χρονικών περιορισμών που προβλέπει ο νόμος ότι πρέπει να τηρήσει ο ειδικός διαχειριστής.
Το αίτημα είχε υποβληθεί εγγράφως προς τον ειδικό διαχειριστή, αλλά τελικά είχε δοθεί διέξοδος με κατάθεση εγγυητικής μέσω τραπεζικής επιταγής που ισοδυναμεί με μετρητά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εφ όσον ο Ιβάν Σαββίδης εμφανιστεί και προσβάλλει τη διαδικασία του πλειστηριασμού και το αίτημά του γίνει δεκτό από το πρωτοδικείο, τότε ο ΔΟΛ θα οδηγηθεί σε πτώχευση με ότι αυτό συνεπάγεται.
Το γεγονός έχει κινητοποιήσει και τους εργαζόμενους του Οργανισμού που με χθεσινή τους παρέμβαση στην ΕΣΗΕΑ ζήτησαν νομική υποστήριξη ώστε να παρέμβουν υπέρ της «ολοκλήρωσης της πώλησης του Οργανισμού το συντομότερο δυνατό».
Παράλληλα, υπέρ της ολοκλήρωσης της διαδικασίας αναμένεται να παρέμβουν και οι τράπεζες και ο όμιλος Μαρινάκη που πλειοδότησε ενώ ο ειδικός διαχειριστής θα υπερασπιστεί τη νομιμότητα των διαδικασιών που ακολούθησε και την άρτια διεξαγωγή της πλειοδοτικής διαδικασίας.
Επισημαίνεται ότι το δικαστήριο δεν αναμένεται να εκδώσει απόφαση άμεσα αλλά αυτό θα πραγματοποιηθεί εντός του Ιουλίου.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης