Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ευρωπαϊκό fund πίσω από τις πιέσεις στην MIG - Η δυσφορία του Dubai δεν θα εκδηλωθεί στην ΓΣ

tags :
Ευρωπαϊκό fund πίσω από τις πιέσεις στην MIG - Η δυσφορία του Dubai δεν θα εκδηλωθεί στην ΓΣ
Το Dubai έχει εκφράσει την δυσφορία του για το σχέδιο του ομολογιακού….αλλά μάλλον δεν θα καταψηφίσει την πρόταση στην Γενική Συνέλευση.
Ευρωπαϊκό fund φαίνεται ότι είναι ο πωλητής στην Marfin Investment Group η μετοχή της οποίας πιέζεται -7% στα 0,1510 ευρώ με 6,2 εκατ τεμάχια ή το 0,5% του μετοχικού κεφαλαίου ενώ η κεφαλαιοποίηση διαμορφώνεται στα 141 εκατ. 
Με βάση ανενπιβεβαίωτη πηγή fund πουλάει επειδή πρέπει να εμφανίσει ρευστότητα ενόψει του κλεισίματος του α΄ 6μηνου του 2017.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην επικείμενη επαναληπτική γενική συνέλευση η πρόταση της Πειραιώς για έκδοση ομολογιακού με παραίτηση παλαιών μετόχων θα περάσει.
Το Dubai Invesment Group έχει εκφράσει την δυσφορία του για το σχέδιο αυτό….αλλά μάλλον δεν θα καταψηφίσει την πρόταση στην Γενική Συνέλευση...που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουλίου 2017.
Πάντως θα μπορούσε να ειπωθεί ότι το Dubai υπό κάποιες προϋποθέσεις θα μπορούσε να αποχωρήσει από την MIG.
Υπενθυμίζεται ότι στην MIG που δημιούργησε ο αείμνηστος Ανδρέας Βγενόπουλος συμμετέχουν η Πειραιώς με 31,2%, το Dubai με 14,2%, το IRF της Φράγκου με 1,2%, ξένοι θεσμικοί 12,2%, υπόλοιποι επενδυτές 39,4%.
Μεταξύ των μετόχων το Dubai είναι αυτό που διατυπώνει τις πιο σοβαρές επιφυλάξεις για τους σχεδιασμούς με το ομολογιακό που θα καλύψει η Πειραιώς.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης