Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moody’s: Αύξηση 7,9% στα κεφάλαια των ευρωπαϊκών εταιρειών διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων το 2016

Moody’s: Αύξηση 7,9% στα κεφάλαια των ευρωπαϊκών εταιρειών διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων το 2016
Οι καθαρές ροές για τις 22 εταιρείες που εξετάστηκαν ήταν θετικές, ήτοι 32,9 δισ. ευρώ ή 0,4% των κεφαλαίων
Αύξηση της τάξης του 7,9% σημείωσαν το 2016 τα υπό διαχείριση κεφάλαια των εταιρειών διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, στην Ευρώπη, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η Moody’s στη Γηραιά Ήπειρο.
Η αύξηση οφείλεται στη συνεχόμενη άνοδο των χρηματιστηριακών αγορών, τόσο την Ευρώπη όσο και στις Η.Π.Α.
Ωστόσο, όπως διαπιστώνει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, οι εν λόγω εταιρείες δεν κατάφεραν να εμποδίσουν τη μείωση 2% τα έσοδα από τις υπηρεσίες προς τους πελάτες τους.
Ο κλάδος βρίσκεται υπό πίεση από το ρυθμιστικό πλαίσιο που περιορίζει τις πωλήσεις και αυξάνει το κόστος συμμόρφωσης, όπως τα προτεινόμενα μέτρα ενίσχυσης του ανταγωνισμού που ανακοινώθηκαν στις 28 Ιουνίου από την Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς του Ηνωμένου Βασιλείου.
«Παρά την αναταραχή των χρηματοπιστωτικών αγορών, ο όμιλος εταιρειών που ερευνήσαμε κατάφερε να αυξήσει το συνολικό ενεργητικό υπό διαχείριση το 2016.
Ωστόσο, η οργανική ανάπτυξη, όπως μετράται από τις καθαρές εισροές κεφαλαίων, ήταν επίπεδη, ενώ πολλοί διαχειριστές παρουσίασαν καθαρές εκροές», αναφέρεται στην έρευνα.
Οι καθαρές ροές για τις 22 εταιρείες που εξετάστηκαν ήταν θετικές (εισροές), ήτοι 32,9 δισ. ευρώ ή 0,4% των κεφαλαίων, σαφώς χαμηλότερα όμως από τα 242 δισ. που εισπράχθηκαν το 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης