Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Τα χαμηλά επιτόκια "ροκανίζουν" τα κέρδη των Γερμανικών Ταμιευτηρίων

tags :
Moody's: Τα χαμηλά επιτόκια
Οι πιέσεις που ασκούν τα χαμηλά επιτόκια στην κερδοφορία των Γερμανικών Ταμιευτηρίων ήταν ορατή στα αποτελέσματα του 2016
Τα Γερμανικά Ταμιευτήρια είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν πολύ μεγάλη πτώση στην κερδοφορία τους λόγω των χαμηλών ή ακόμα και αρνητικών επιτοκίων για τους τους επόμενους 12 έως 18 μήνες, σύμφωνα με έκθεση της Moody's.
"Η υψηλή εξάρτηση των Γερμανικών Ταμιευτηρίων από τα εισοδήματα από τόκους αυξάνει την ευαισθησία τους σε περιβάλλον χαμηλής απόδοσης από τα επιτόκια", δήλωσε ο Andrea Wehmeier, Αντιπρόεδρος της Moody's, ανώτερος αναλυτής και συντάκτης της έκθεσης.
Οι πιέσεις που ασκούν τα χαμηλά επιτόκια στην κερδοφορία των Γερμανικών Ταμιευτηρίων ήταν ορατή στα αποτελέσματα του 2016 όταν τα καθαρά έσοδα από τόκους, η κύρια πηγή εσόδων τους, μειώθηκαν κατά 3,7%.
Η Moody's αναμένει μεγαλύτερες πιέσεις για κέρδη έως το 2018 και περαιτέρω πτώση στα καθαρά έσοδα από τόκους των Γερμανικών Ταμιευτηρίων τουλάχιστον για το 2017 και το 2018.
Ενόψει αυτών των πιέσεων, η Moody's αναμένει ότι η εξυγίανση στον τομέα θα συνεχιστεί, καθώς οι ασθενέστερες τράπεζες θα συγχωνευθούν με ισχυρότερες.
Παρά τις έντονες πιέσεις η Moody's σημειώνει ότι τα Γερμανικά Ταμιευτήρια έχουν την απαράιτητη επάρκεια κεφαλαίου για να απορροφήσουν τις μεγάλες απώλειες από την πτώση των κερδών.
www.bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης