Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Επιβεβαίωσε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Council of Europe Development Bank (CEB) στο Aa1

tags :
Moody's: Επιβεβαίωσε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Council of Europe Development Bank (CEB) στο Aa1
Το outlook παραμένει σταθερό
Η Moody's επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Council of Europe Development Bank (CEB) στο Aa1.
Το outlook παραμένει σταθερό.
Όπως αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης η αξιολόγηση οφείλεται στην υψηλή ρευστότητα που διαθέτει η CEB
Η στήριξη για την αξιολόγηση Aa1 και τις σταθερές προοπτικές της CEB παρέχεται από τα ισχυρά επίπεδα ρευστότητας της CEB.
Σύμφωνα με τη γνώμη του Moody's, το πολύ υψηλό επίπεδο ρευστότητας παρέχει στην CEB ένα "μαξιλάρι" για να αντέξει σε ακραία σενάρια οικονομικής ύφεσης.
Σύμφωνα με πρόσφατα stress tests από το τέλος του έτους 2016, η περίοδος αυτάρκειας της CEB ανέρχεται σε 14 μήνες, αντανακλώντας το ισχυρό της "κεφαλαιακό μαξιλάρι" ρευστότητας που διαθέτει η τράπεζα.
Σύμφωνα με το δείκτη ρευστότητας της Moody's - ο δείκτης κάλυψης της εξυπηρέτησης του χρέους - η CEB βρίσκεται σε καλή θέση μεταξύ των ανταγωνιστών της με βάση τον μέσο όρο των τριών ετών στο 42,7% (2014-16).
Η CEB παρουσιάζει αυξημένη, παρά το γεγονός ότι βαίνει μειούμενη.
Η μόχλευση αυτή έχει μειωθεί από το ανώτατο όριό της το 986%  και ανήλθε σε 711% το 2016, με μέσο ετήσιο ρυθμό 745% (2014-16).
Αυτή η αυξημένη μόχλευση αντισταθμίζεται εν μέρει από τις ισχυρές και συντηρητικές πολιτικές και πρακτικές διαχείρισης κινδύνων που έχει εφαρμόσει η CEB.
Αυτές οι πολιτικές και πρακτικές αντανακλώνται σε ένα ιστορικό άριστης ποιότητας  του χαρτοφυλακίου της.
Από την ίδρυσή της το 1956, η CEB έχει καταγράψει μόνο μία αθέτηση πληρωμής σε δάνειό της, αυτό της πρώην Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας, η οποία δεν πλήρωσε το 1992 κατά τον εμφύλιο πόλεμο, ωστόσο τα φάνεια αποπληρώθηκαν με την πάροδο του χρόνου.
Τα τελευταία χρόνια, οι αθετήσεις πληρωνών από Κύπρο (Β1 θετική) και Ελλάδα (Caa2 θετικές) δεν είχαν ως αποτέλεσμα την απομείωση περιουσιακών στοιχείων της CEB.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης