Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κλουκίνας Λάππας: Στην τελική ευθεία η ΑΕΕΑΠ με προίκα σε 60 εκατ. ευρώ ακίνητα

Κλουκίνας Λάππας: Στην τελική ευθεία η ΑΕΕΑΠ με προίκα σε 60 εκατ. ευρώ ακίνητα
Στην τελική ευθεία μπαίνει η δημιουργία Ανώνυμης Εταιρείας Επενδύσεων στην Ακίνητη Περιουσία από την Κλουκίνα Λάππας
Η πείρα που έχει η εισηγμένη στα κτήρια λόγω της κατασκευαστικής δραστηριότητας είναι σημαντική και τους κάνει να πιστεύουν πως είναι τώρα η πλέον κατάλληλη εποχή για να επενδύσει κάποιος σε ακίνητα.
Μάλιστα εκτιμούν πως τώρα οι τιμές είναι στα χαμηλότερα επίπεδα και είναι εξαιρετικά ελκυστικές.
Αξίζει να τονιστεί πως οι εισηγμένες στο ΧΑ ΑΕΕΑΠ τους τελευταίους μήνες έχουν προβεί σε σημαντικές αγορές ακινήτων και ειδικότερα επαγγελματικών χώρων.
Η Κλουκίνας – Λάππας διαθέτει σημαντική ακίνητη περιουσία που σύμφωνα με εκτιμήσεις αγγίζει τα 60 εκατ. ευρώ.
Μόνο το ακίνητο στην Ερμού έχει αποτίμηση 27 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται πως το ακίνητο είναι νοικιασμένο στην Zara.
Έχει εμβαδόν 1.438 τ.μ., ενώ επιπλέον η εταιρεία είναι ιδιοκτήτρια και δεύτερου ακινήτου στην Ερμού που έχει στεγασμένο δικό της κατάστημα Mothercare καθώς και κτήριο γραφείων στην οδό Παστέρ στους Αμπελόκηπους.
Ακόμα, μεταξύ των σημαντικότερων ακινήτων και εκτάσεων που διαθέτει, έχει μεγάλες εκτάσεις στα Οινόφυτα (14,4 στρέμματα και 4,5 στρέμματα).
Τέλος έχει συγκρότημα αποθηκών επιφάνειας 9.000 τ.μ. στον Ταύρο.
Η αποτίμηση της Κλούκινας Λάππας βρίσκεται στα 24 εκατ. ευρώ και θα έχουν ενδιαφέρον η πράξη προσαρμογής την οποία θα κάνει η Αγορά καθώς για την απόσχιση δεν προβλέπεται εταιρική πράξη με προσαρμογή τιμής όπως έγινε και στην περίπτωση του ΑΔΜΗΕ.
Για το 2016 ο κύκλος εργασιών της υποχώρησε από τα 33,37 στα 31,78 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν από τα 2,01 στα 3,11 εκατ. ευρώ, ενώ το καθαρό αποτέλεσμα από τα -861 χιλ. του 2015 γύρισε θετικά στις 497 χιλ. ευρώ.
Οι θετικές λειτουργικές ταμιακές ροές του 1,77 εκατ. υπερκάλυψαν τις επενδύσεις των 583 χιλ. με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση του καθαρού χρέους.
Τα ίδια κεφάλαια του Ομίλου στις 31/12/2017 διαμορφώθηκαν στα 54,5 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης