Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

H Moody's αναβαθμίζει σε «σταθερό», από «αρνητικό», το outlook για τις τράπεζες Ασίας-Ειρηνικού

H Moody's αναβαθμίζει σε «σταθερό», από «αρνητικό», το outlook για τις τράπεζες Ασίας-Ειρηνικού
Συνολικά, το 77% των outlook για τις τράπεζες στην περιοχή APAC είναι πλέον σταθερό, από 64% στο τέλος του 2016
Σε επί τα βελτίω αναθεώρηση των προοπτικών επαναξιολόγησης (outlook, αφορά τους επόμενους 12 με 18 μήνες) του τραπεζικού συστήματος για τις χώρες Ασίας-Ειρηνικού (Asia-Pacific, APAC) προχώρησε ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's, επικαλούμενος τη μείωση του κινδύνου και τις βελτιωμένες συνθήκες λειτουργίας.
Η ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων σταθεροποιείται στα περισσότερα τραπεζικά συστήματα, καθώς ο αρνητικός πιστωτικός κύκλος σε πολλά από αυτά έχει αποδειχτεί ρηχός, με μια μέτρια οικονομική ανάκαμψη –που πλέον είναι εμφανής– και τη σταθεροποίηση στις τιμές των βασικών εμπορευμάτων, σχολιάζει η Moody's.
Συνολικά, το 77% των outlook για τις τράπεζες στην περιοχή APAC είναι πλέον σταθερό, από 64% στο τέλος του 2016, ενώ οι τράπεζες σε Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Μογγολία είναι αυτές ποιυ στηρίζουν περισσότερο την αξιολόγηση.
Η Moody's πιστεύει επίσης ότι τα προβληματικά δάνεια που σχετίζονται με τα commodities έχουν κορυφωθεί –ως επί το πλείστον.
Οι σχετικά σταθερές τιμές στην ενέργεια το 2017 θα υποστηρίξουν την ποιότητα του ενεργητικού των τραπεζών σε αυτόν τον τομέα, επισημαίνεται.
Επιπλέον, η κεφαλαιοποίηση και η κερδοφορία βρίσκονται σε καλά επίπεδα, ενώ τα κεφαλαιακά αποθέματα είναι γενικά υψηλότερα, λόγω της μειωμένης έντασης στην αύξηση των σταθμισμένων περιουσιακών στοιχείων και των αυστηρότερων ρυθμιστικών απαιτήσεων.
Η κερδοφορία των τραπεζών θα ανακάμψει σε πολλές αγορές της APAC, εκτιμά ο οίκος, ενώ η χρηματοδότηση και η ρευστότητα θα παραμείνουν επίσης σε ισχυρό επίπεδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης