Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Οι επενδυτικές τράπεζες έχουν μειώσει την έκθεσή τους στο ρίσκο την τελευταία διετία

Moody's: Οι επενδυτικές τράπεζες έχουν μειώσει την έκθεσή τους στο ρίσκο την τελευταία διετία
«Οι επενδυτικές τράπεζες έχουν βελτιώσει σημαντικά την ικανότητα απορρόφησης των σοκ και έχουν αυξήσει τις κεφαλαιακές τους βάσεις, περιορίζοντας τον οικονομικό κίνδυνο εκκρεμών δικαστικών υποθέσεων»
Οι παγκόσμιες επενδυτικές τράπεζες έχουν μειώσει σημαντικά την έκθεσή τους στον κίνδυνο τα τελευταία δύο χρόνια και ειδικά σε ό,τι αφορά στις νομικές τους εκκρεμότητες, σύμφωνα με την έκθεση της Moody's, η οποία διαπιστώνει πως οι περισσότερες από αυτές τις τράπεζες έχουν αυξήσει το μερίδιό τους στα σταθερά κέρδη και τις δραστηριότητες λιανικής, βελτιώνοντας την ικανότητά τους να απορροφούν κραδασμούς από τυχόν υπέρογκες και μη αναμενόμενες κυρώσεις από τις αρχές.
Αυτές οι εξελίξεις είναι θετικές για τους ομολογιούχους των επενδυτικών τραπεζών, σημειώνεται.
«Οι επενδυτικές τράπεζες έχουν βελτιώσει σημαντικά την ικανότητα απορρόφησης των σοκ και έχουν αυξήσει τις κεφαλαιακές τους βάσεις, περιορίζοντας τον οικονομικό κίνδυνο εκκρεμών δικαστικών υποθέσεων», τονίζεται.
Το κόστος από καταδίκες για τις επενδυτικές τράπεζες ανήλθε στα 19 δισ. δολάρια το 2016, έναντι 33 δισ. ένα χρόνο νωρίτερα.
Η συνολική επίδοση για την περίοδο 2008-2016 ανέρχεται στα 273 δισ. δολάρια, λόγω των κυρώσεων εξαιτίας της χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης σημειώνει πως οι επενδυτικές τράπεζες αύξησαν τα κεφάλαιά τους τα τελευταία πέντε χρόνια, με το μέσο δείκτη CET1 να ανέρχεται στο 12,5% στο τέλος του 2016, από 12% το 2015 και 10,6% το 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης