Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τα ΕΛΠΕ εξετάζουν τη συμμετοχή τους στη διαδικασία για την απόκτηση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

tags :
Τα ΕΛΠΕ εξετάζουν τη συμμετοχή τους στη διαδικασία για την απόκτηση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ
Τα Ελληνικά Πετρέλαια θα εξετάσουν τις προοπτικές να συμμετάσχουν στη διαδικασία για την απόκτηση λιγνιτικών μονάδων
Η παρουσία του προέδρου των ΕΛΠΕ κ. Στάθη Τσοτσορού στην Γ.Σ. της ΔΕΗ επισφράγισε το διερευνητικό κατ αρχάς ενδιαφέρον των ΕΛΠΕ για την συμμετοχή στο market test της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων.
Τα Ελληνικά Πετρέλαια  θα εξετάσουν τις προοπτικές να συμμετάσχουν στη διαδικασία για την απόκτηση λιγνιτικών μονάδων, εφόσον μάλιστα επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι οι μονάδες θα πωληθούν χωρίς τα ορυχεία.
Ο πρόεδρος της ΔΕΗ εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για την έκβαση του διαγωνισμού και πεπεισμένος ότι με οποιονδήποτε τρόπο θα πρέπει να προχωρήσει η Μελίτη 2.
Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες εκτός της λίστας θα βρίσκονται ο μονάδες του Αγίου Δημητρίου ενώ εξετάζεται να συμπεριληφθεί η Μελίτη 1 και η Πτολειμαίδα 5 που κατασκευάζει η ΓΕΚ Τέρνα.
Σύμβουλος της ΔΕΗ έχει αναλάβει η ΜcKisney.

Στροφή σε ανανεώσιμες και Βαλκάνια

Την αναβίωση ενός παλαιότερου σχεδίου για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 200 MW στην Πτολεμαΐδα προανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανόλης Παναγωτάκης μιλώντας σήμερα στην Γενική Συνέλευση της εταιρείας.
Παράλληλα ο πρόεδρος σημείωσε τις προοπτικές ανάπτυξης στην βαλκανική αγορά μετά το πρώτο σημαντικό τμήμα που έγινε στην Αλβανία.
Ο κ. Παναγιωτακης σημείωσε, ότι η ΔΕΗ έχει μπροστά της να υλοποιήσει δύσκολους στόχους, όπως η πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της, τον οποίο πρέπει να επιτύχει, προκειμένου –όπως είπε χαρακτηριστικά- «να μην εξαναγκαστούμε σε άλλα χειρότερα μέτρα», υπονοώντας την πώληση υδροηλεκτρικών μονάδων.
Επίσης μεταξύ των προκλήσεων που έχει να αντιμετωπίσει η ΔΕΗ σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτάκη είναι η μείωση του μεριδίου της στη λιανική αγορά κάτω από το 50% έως το τέλος του 2019.
Ο πρόεδρος της ΔΕΗ επέμεινε για άλλη μία φορά στην πρόταση του για την διάθεση χαρτοφυλακίων πελατών και είπε ότι σύντομα θα σταλεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η σχετική εισήγηση της επιχείρησης.
Ωστόσο παραδέχθηκε, ότι υπάρχουν επιφυλάξεις από την πλευρά της Κομισιόν για το συγκεκριμένο σχέδιο και εξέφρασε την ελπίδα, ότι η ΔΕΗ θα καταφέρει με την επιχειρηματολογία της να πείσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης