Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fed: Αποτέλεσμα της αδύναμης παραγωγικότητας η αναιμική αύξηση των μισθών στις ΗΠΑ

Fed: Αποτέλεσμα της αδύναμης παραγωγικότητας η αναιμική αύξηση των μισθών στις ΗΠΑ
Για το σύνολο του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας, η Fed «βλέπει» μόνο ένα μέτριου μεγέθους ρίσκο
Η αδύναμη παραγωγικότητα υπερκαλύπτει τη βελτίωση της αμερικανικής αγοράς εργασίας και οδηγεί σε αναιμική αύξηση των μισθών, σχολιάζει σε έκθεσή της για την οικονομική κατάσταση των Η.Π.Α. τον Ιούλιο 2017 η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της χώρας (Federal Reserve, Fed).
Βέβαια, όπως σημειώνει η Fed, πλέον οι τόσο χαμηλοί ρυθμοί παραγωγικότητας ίσως αντικατοπτρίζουν μία νέα κανονικότητα για τη χώρα.
Στα της νομισματικής πολιτικής που ακολουθείται, η Τράπεζα σχολιάζει πως ναι μεν με αυτόν τον τρόπο δίνονται σωστές κατευθυντήριες γραμμές, ωστόσο η πολιτική της «δεν μπορεί να αποτυπώσει την πολυπλοκότητα της αμερικανικής οικονομίας».
Για το σύνολο του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας, η Fed «βλέπει» μόνο ένα μέτριου μεγέθους ρίσκο, ωστόσο προειδοποιεί για την αξία των περιουσιακών στοιχείων στις Η.Π.Α., αναμένοντας (καθοδικές) πιέσεις.
Η Τράπεζα αύξησε στο εύρος 1% - 1,25% ο εύρος επιτοκίων τον περασμένο μήνα, έχοντας προγραμματίσει σίγουρα ακόμη μία αύξηση μέσα στο 2017, πιθανότητα τον Δεκέμβριο 2017.
Δείτε εδώ ολόκληρη την έκθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης